banner
Gündem

‘Mazlumların yanında kalmaya devam edeceğiz’

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Şenol Korkmaz, Doğu Türkistan’da ‘Kapanma’ adı altındaki Çin zulmü hakkında basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistan’da 21 katlı binada çıkan yangın sonrasında Çin’in tam kapanma..

‘Mazlumların yanında kalmaya devam edeceğiz’
banner

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Şenol Korkmaz, Doğu Türkistan’da ‘Kapanma’ adı altındaki Çin zulmü hakkında basın açıklaması yaptı.

Doğu Türkistan’da 21 katlı binada çıkan yangın sonrasında Çin’in tam kapanma politikası nedeniyle kaldıkları binadan çıkamayan 44 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Korkmaz, “Çin’in kuzeybatısında bulunan Doğu Türkistan bir etnik gruba karşı girişilmiş en yaygın ve sistematik baskı rejimlerinden birine sahne olmaktadır. 2016 yılından bu yana 1 ila 3 milyon Uygur, toplama kamplarıyla hürriyetlerinden yoksun bırakıldı, işçi kölelere dönüştürüldü ve kısırlaştırma programlarının hedefi oldu. Bugün ise soykırımla beslenen Çin lideri Şi Cinping, ‘Sıfır Kovid’ politikası adı altında birçok insanı evlere kilitleyerek ölüme terk etti. Elektrikten kaynaklı meydana gelen yangında apartmanın beş katı yandı. Dört saat süren yangına, Çinli itfaiye ekipleri çok geç müdahalede bulundu. Bölgedeki yerel kaynaklara göre ekipler facianın önlenmesi için yeterince çaba sarf etmedi. Birleşmiş Milletlerdeki Çin’in veto engeli nedeniyle uluslarüstü bir yaptırım uygulanamıyor, BM kurumları nezdinde saha araştırmaları gerçekleştirilemiyor. İslam dünyası ve bu coğrafyada bulunan medya kuruluşları, Doğu Türkistan toplama kamplarına gereken ilgiyi göstermenin çok uzağındadır. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da ister dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında kalmaya devam edeceğiz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası