banner
Gündem

Mektebim Koleji’nden ATSO ziyareti

Aksaray Mektebim Koleji Girişimcilik Öğrenci Konseyi Başkanları ve konsey üyesi öğrenciler Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt ve Okul Müdürü Serhat Uğur ile birlikte Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ı..

Mektebim Koleji’nden  ATSO ziyareti
banner

Aksaray Mektebim Koleji Girişimcilik Öğrenci Konseyi Başkanları ve konsey üyesi öğrenciler Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt ve Okul Müdürü Serhat Uğur ile birlikte Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ı ziyaret etti. Koçaş, öğrencilere kariyer planlama, girişimcilik, iş kurma ve iş büyütme konularında bilgiler verdi.

TEORİK BİLGİLER VE UYGULAMA SAHADA BİRLEŞİYOR

Okul Müdürü Serhat Uğur; “Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası başarılarını artıracak yeni uygulamalara öncelik veriyoruz. Bu bağlamda bilgiyi deneyimsel uygulamalarla özümseyerek beceriye dönüştürebilecek nesiller yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize teorik bilgilerin yanı sıra bu teorik bilgileri sahada uygulamaya dökmelerine katkı sağlayacak aktiviteler de düzenliyoruz. Bu kapsamda kurum ve kuruluş ziyaretleri ve farklı etkinlik alanlarıyla öğrencilerimizin kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçiriyoruz” dedi.

‘HER ALANDA DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ’

Liderlik ve girişimcilik konusunda öğrencilerin motivasyonunu artırıcı bir çok farklı projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Aksaray Mektebim Koleji Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt, “21. yüzyıl becerileri arasında yer alan ve gelecek nesillerin sahip olması gerektiği vurgulanan becerilerden birisi girişimcilik becerisidir. Hızla değişen dünyanın gereklerini yerine getirebilecek girişimci bireylerin yetiştirilmesi ve toplumun gelişmesi açısından son derece önemlidir. Bizde Mektebim Koleji olarak 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize’ Mektebim Liderlik ve Girişimcilik Programı’ çerçevesinde iş dünyası ve kariyer içerikli dersler ile farklı iş kolları hakkında bilgiler kazandırıyoruz. Bu iş kollarında öğrencilerimiz kariyer basamaklarının neler olduğunu öğreniyor ve deneyim kazanıyor. Mektebim Koleji öğrencileri ilk kez CV hazırlama deneyimini lisede yaşıyor, hazırladıkları CV’ler karşılıklı program ortağı olduğumuz kurumlarca değerlendirilerek kendilerine iş görüşmesi ve işe girme deneyimleri yaşatılıyor. Girişimcilik ve iş kurma becerilerinin temelleri atılarak yine bu alanda etkin olan kurumlarla öğrencilerimizi bir araya getirerek onları her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştiriyoruz” diye konuştu.  Haber :Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası