banner
Gündem

Mercedes Aksaray’da bugüne kadar 350 bin kamyon üretti

Vali Kumbuzoğlu; ‘1986 yılından itibaren Aksaray’da üretilen yıldızlı kamyonlar şehrimize, ülkemize büyük katkılar sağlamaya devam ediyor’ Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü..

Mercedes Aksaray’da bugüne  kadar 350 bin kamyon üretti
banner

Vali Kumbuzoğlu; ‘1986 yılından itibaren Aksaray’da üretilen yıldızlı kamyonlar şehrimize, ülkemize büyük katkılar sağlamaya devam ediyor’

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile bir araya gelen Kumbuzoğlu fabrika ile ilgili bilgi aldı.

Fabrika Müdürü Raese, Mercedes-Benz kamyon fabrikasının Aksaray’da kurulduğu günden günümüze kadar 350 bin adet kamyon ürettiğini, Aksaray Kamyon fabrikasında üretilen kamyonların Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini vurguladı. Raese, Mercedes Benz Aksaray Kamyon fabrikasının Aksaray’da 10 firma ile iş birliği yaptığını belirtti.

2 bin 300 kişinin istihdam edildiği kamyon fabrikasında üretim bantlarını da gezen Kubuzoğlu, 1986 yılında Aksaray’da kurularak üretime geçen Aksaray fabrikanın Aksaray’ın gözbebeği olduğunu ifade etti. Türkiye’deözelde Aksaray’da üretilerek yurt dışına ihraç edilen kamyonların büyük bir kısmının Aksaray da üretilmesinin ve ihraç edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu; “Aksaray kamyon fabrikası koordineli birçok firma ile azimli çalışarak Türkiye ekonomisine, Aksaray da istihdamına çok büyük katkı sağlarken kalifiyeli teknik personel de kazandırmaktadır” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası