banner
Esnaf

Mühendislikten esnaflığa

Aksaray’da çanta sektöründe faaliyet gösteren Selin Özkan, gıda mühendisliğini bırakıp esnaflığa atıldığını dile getirdi. Hobi olarak uğraştığı çanta koleksiyonu tutkusunu yaptığı bir iş haline geldiğini belirten Özkan, “Aslında ben gıda..

Mühendislikten esnaflığa
banner

Aksaray’da çanta sektöründe faaliyet gösteren Selin Özkan, gıda mühendisliğini bırakıp esnaflığa atıldığını dile getirdi.

Hobi olarak uğraştığı çanta koleksiyonu tutkusunu yaptığı bir iş haline geldiğini belirten Özkan, “Aslında ben gıda mühendisiyim fakat bu sektöre yöneldim. Benim çanta koleksiyonum vardı, çevremdeki insanlar, arkadaşlarım sürekli sorarlardı nerden aldın diye sonra sipariş ederlerdi. Sonra bu işi neden ben yapmıyorum diye düşündüm, sonrasında İstanbul’a gidip mal getirdim kendi dükkanımı açtım büyük bir zevkle de işimi yapmaya devam ediyorum. Çanta işi benim için adeta hastalık gibi bir şey sürekli son modelleri takip ederdim evime sığmamaya başladı, bir de insanlar istedikleri modelleri gösterip bana bunu bulabilir misin getirebilir misin diye çok soruyorlardı bu şekilde başladım diyebilirim. Kadınlarımız evde boş durmasınlar çalışsınlar üretsinler. Ben yapamam edemem deyip korkmasınlar akıllarında her hangi bir iş varsa faaliyete geçirsinler. Ben evde internet üzerinden satış yapmaya başlamıştım talep çok oldu sonrasında mağaza açmak nasip oldu” diye konuştu.

‘ÜRÜNLERİM GARANTİLİ VE BİREBİR DEĞİŞİM YAPIYORUM’

Güncel çanta fiyatları ve modelleri hakkında bilgiler veren Özkan, “Çantalarımız 100 liradan başlıyor modeline ve kalitesine göre de fiyatlardı değişiyor. İthal ürünlere de işletmemizde yer veriyoruz. Yurt dışından özel olarak getirttiğim çantalar var. Fiyatları bin ile bin 500 lira arasında değişiyor. Ürünlerim garantilidir. Alındığı zaman fermuarı bozulabilir, taşı düşebilir veya kulpu kopabilir. Bu tür durumlarda ürünleri direkt fabrikaya gönderip müşterilerimizi mağdur etmeden birebir değişim yapıyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum, tadilat veya tamirat değil, birebir değişim yapıyorum. Bu sezonun en çok tercih edilen modellerine değinecek olursak; kışın siyah ve bej renkler daha çok tercih ediliyor. Yazın ise mor, yeşil, kavuniçi gibi cıvıl cıvıl renkler tercih ediliyor. Yani mevsimlere göre tercihler değişiyor” dedi.

‘BABAM VE EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM’

Mühendisliği bırakıp esnaflığa attığı adımda en büyük destekçisinin babası ve eşi olduğunu vurgulayan Özkan, “En büyük destekçim eşim ve babamdı. Babamda İstanbul’da esnaf marketler zinciri var kendisinin bundan ötürü bende çocukluktan beri esnaflığın içindeyim alt yapımda vardı müşterilerle iletişimime de güveniyordum böyle başlamış olduk. 2 çocuk annesiyim birisi lise birisi ortaokul öğrencisi onlarında yaşları büyüdüğü için bana da yardımcı oluyorlar. Hem onlara da girişimci bir anne profili çizebildiğim için çocuklarımda benden görüp ilerde isterlerse kendi iş yerlerini açabilirler. Onları da esnaf olarak şimdiden yetiştirmeye başladım, ben babamdan gördüm onlarda annelerini görüp kendilerini geliştirecekler” diyerek sözlerini tamamladı. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası