banner
Spor

Öner, ülkemizin adını yurt dışında duyuracak

Çocukken kas erimesi hastalığıyla tanışan 36 yaşındaki Öner Bozbıyık, bocce milli takımında Hırvatistan’da düzenlenecek şampiyonaya iddialı hazırlanıyor. Aksaray Paralimpik Oyunları Merkezi’nde takımıyla birlikte ter döken Bozbıyık, Paris paralimpik oyunlarında altın..

Öner, ülkemizin adını  yurt dışında duyuracak
banner

Çocukken kas erimesi hastalığıyla tanışan 36 yaşındaki Öner Bozbıyık, bocce milli takımında Hırvatistan’da düzenlenecek şampiyonaya iddialı hazırlanıyor.

Aksaray Paralimpik Oyunları Merkezi’nde takımıyla birlikte ter döken Bozbıyık, Paris paralimpik oyunlarında altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Bocce branşıyla tanışma hikâyesinden bahseden Bozbıyık, “2015 yılında spora başladığımda köyde yaşıyordum. Spor için merkeze gidip geliyordum. Aynı yıl EKPS sınavına kendimi denemek için girdim. Yapabilir miyim düşüncesiyle çekimser girdiğim sınavdan 81 puan alarak ilk atamada memur oldum. Memurluk, ekonomik özgürlüğümü kazanmamı sağladı. 2018 yılında İzmir’deki milli takım seçmelerinde seçildim. O yıl takım arkadaşımla beraber İtalya’da Türkiye’deki ilk kez bir bronz madalyayı  alarak ve Avrupa 3’üncüsü olarak bir başarı elde ettik. Bu bize güç verdi. Pandemi sonrası 2022 yılında Hollanda, Polonya ve İtalya’da bocce turnuvalarına katıldık. Hollanda’da takım oyunlarında ise 4’üncü olduk. Paralimpik şampiyonunu orada yenmemize rağmen madalyayı kaçırdık. Polonya’da yarı finale kadar çıktım ama maalesef kaybettim. İtalya’daki şampiyonada dünya ikinciliğini kazandık. Şimdiki hedefimiz ise 2024 yılında Paris paralimpik oyunlarında altın madalya kazanmak” dedi.

‘YURT DIŞINDA ÜLKEMİZİ BAŞARI İLE TEMSİL EDECEĞİZ’

Engelliler Spor Federasyonu Bocce Milli Takım antrenörü Gamze Ekinci Bostan, Mart ayının sonunda Hırvatistan’da düzenlenecek şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi. 2023 yılında yurt dışındaki 6 karşılaşmaya gideceklerini söyleyen Bostan, “Şampiyonalarda başarı elde edip olimpiyatlara gidebilmek için kota topluyoruz. Sporcularımız gittiğimiz maçlarda başarı elde ettiler ve umutlular. Tekrar başarabiliriz. Takımımız BC3 klasmanında kas ve SMA hastalarının bulunduğu kategoride mücadele ediyor. Öner, Türkiye Şampiyonalarında başarı elde edip ülkemizin adını yurt dışında duyuracak. Ay yıldızlı bayrağımız onunla ve takım arkadaşlarıyla dalgalanacak” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası