banner
Asayiş

Aksaray’da sahte araç muayene dolandırıcılarına rekor ceza

Aksaray’da kurdukları sahte internet sitesi ve çağrı merkezi aracılığıyla kendilerine ulaşan kişileri, ‘Araç Muayene Randevu Bedeli’ adı altında yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 2’si tutuklu 19 sanık hakkında..

Aksaray’da sahte araç muayene dolandırıcılarına rekor ceza
banner

Aksaray’da kurdukları sahte internet sitesi ve çağrı merkezi aracılığıyla kendilerine ulaşan kişileri, ‘Araç Muayene Randevu Bedeli’ adı altında yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 2’si tutuklu 19 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca 113 müştekinin şikayeti üzerine 19 sanık hakkında hazırlanan 216 sayfalık iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıklar hakkında ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Bilişim Sistemleri Banka Veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ ve ‘Tacir Veya Şirket Yöneticileri İle Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı’ suçlarından 442 yıldan 444 yıla kadar hapis cezası istendi.

MÜŞTEKİLERİN KANDIRILMASI İÇİN BİR DÜZEN KURULDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Dolandırıcılık olayının ayrıntılarına yer verilen iddianamede, sanıkların çok sayıda mağdura ayrı ayrı nitelikli dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirmek amacıyla danışmanlık hizmeti perdesi altında şirketler kurduğu bildirildi. Bu şirketlerin de örgüt üyesi sıfatıyla faaliyetlerde bulunan birçok şüpheliyi istihdam ettiği aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi: “Bu yapılanma içinde örgüt üyelerine suç işlenmesi yönünde talimatlar verilmiştir. Suçtan kaynaklı elde edildiği değerlendirilen mal varlıklarının boyutu ve şüphelilerin suç temelli eylemlerinde müştekilerin kolaylıkla kandırılmalarını sağlayan bir düzen kurulduğu anlaşılmıştır. Şüphelilerin dava konusu eylemlerinin ticari bir faaliyetin ötesinde hileli yöntemlerle müştekileri aldatarak haksız menfaat temin etme niteliğinde olduğu görülmüştür. Bu bağlamda söz konusu nitelikli dolandırıcılık niteliğindeki amaç suçların, suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütler bünyesinde sistematik olarak işlendiği konusunda kuşku bulunmamaktadır.”

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede ifadesine yer verilen sanıklardan Nazlı A, araç muayene öncesi danışmanlık hizmeti sunan şirketin sahibi ve tek yetkilisi olduğunu söyledi. Danışmanlık şirketinin faaliyeti için şirkete ait bir internet adresi bulunduğunu belirten Nazlı A, şöyle devam etti: “İnternet adresinde araç muayene işlemleri için aracılık ve danışmanlık hizmeti sunduğumuzu ve bu hizmet için müşterilerden aracılık ve danışmanlık hizmeti nedeniyle ücret talep ettiğimizi açıkça belirtiyoruz. Siteye giren müşteri kayıt formunu doldurduktan sonra bu hususlar konusunda yazılı bir metin eşliğinde bilgilendiriliyor, yaptığımız hizmet karşılığı ücret ödemesi gerektiğini biliyor. Kayıt kabul formunu dolduran kişi, tüm bu hususları kabul edip onayladıktan sonra müşteriyle iletişime geçiyoruz. Bunun karşılığında 95 lira ücret talep ettiğimizi müşteriye söylüyoruz. Herhangi bir suç işlemediğim için üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum ancak yine de müşteki sıfatı tespit edilenlerin tüm zararlarını en kısa sürede karşılayacağımı açıkça ifade etmek isterim.”

Nazlı A, şirketin internet adresinin arama motorlarında üst sırada çıkması için günlük 2 bin lira civarında para ödediklerini anlattı. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası