banner
Gündem

Şap aşısı uyarısı

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, hayvanlardaki şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkardıklarını belirtti. Demir, “İlk..

Şap aşısı uyarısı
banner

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, hayvanlardaki şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkardıklarını belirtti.

Demir, “İlk aşı dozunu ‘Baskın Aşılama Programı’ kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde uygulayacak” dedi.

Aşılamanın önemine vurgu yapan Demir, sığır, manda, koyun, keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan bulaşıcı hastalık şapın, canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz etkilerken büyük ekonomik kayıplara da neden olduğunu bildirdi.

Bunun önüne geçmek için aşılama programı başlattıklarını ve aşıların bedelsiz yapılacağını aktaran Demir, “Yeni bir aşılama programı başlatıyoruz. Önceki yıllarda rutin olarak 2 doz uyguladığımız aşı sayısını bu yıl 3’e çıkardık. Şap hastalığına karşı ilk aşı dozunu Baskın Aşılama Programı kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde uygulayacağız. Üreticilerimizden aşı bedeli alınmayacak. Tüm çiftçilerimizi  şaptan korunmak için ücretsiz hayvanlarını aşılatmalarını  tavsiye ediyoruz”diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası