banner
Gündem

Sarıyahşi’de deprem tatbikatı

Aksaray’da Deprem Haftası dolayısıyla AFAD tarafından öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta öğrenciler, çalınan sirenle birlikte hayat üçgeni oluşturdu ve ardından binayı boşalttı. Tatbikatın ardından öğrencilere deprem eğitimi verildi. Sarıyahşi..

Sarıyahşi’de deprem tatbikatı
banner

Aksaray’da Deprem Haftası dolayısıyla AFAD tarafından öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta öğrenciler, çalınan sirenle birlikte hayat üçgeni oluşturdu ve ardından binayı boşalttı. Tatbikatın ardından öğrencilere deprem eğitimi verildi.

Sarıyahşi ilçesi genelinde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, çalınan sirenle birlikte öğrenci ve öğretmenler bulundukları yerlerde “hayat üçgeni” oluşturdu. Depremin sona ermesinin ardından okuldakiler, binayı boşalttı. Öğrenciler, daha sonra okul bahçesindeki acil toplanma bölgesine geldi. Tatbikatın ardından bahçede toplanan öğrencilere deprem eğitimi hakkında bilgi verildi.

Milli eğitim müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Ülkemiz deprem bölgesinde ve depremlerin çok sık yaşandığı bir coğrafyadayız. O nedenle öğrencilerimizi yetiştirmek ve depreme hazırlamak zorundayız. Deprem Haftası nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı icra ederek bir farkındalık yaratmak istedik”denildi. Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası