banner
Gündem

Seçimlere son 34 gün

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım başladı. Bugün itibariyle 34 gün gibi kısa sürenin kaldığı seçimlerde, siyasi partilerin 9 Nisan’da milletvekili aday..

Seçimlere son 34 gün
banner

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım başladı. Bugün itibariyle 34 gün gibi kısa sürenin kaldığı seçimlerde, siyasi partilerin 9 Nisan’da milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmesi ve adayların belli olmasının ardından gözler siyasal kampanya sürecine çevrildi. Partilerin milletvekili listesini YSK’ya sunması ile oy pusulası da netleşti.

PARTİ SAYISI 26’YA DÜŞTÜ

YSK tarafından yapılan kura çekiminde 5 ittifak ve 32 partinin oy pusulasındaki yerleri belirlenmişti. Ancak milletvekili aday listesinin YSK’ya sunulmasının ardından parti sayısı 26’ya düştü. Aksaray’da 6’lı masa paydaşlarından Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti seçimlerde aday çıkarmadı. CHP adayları da İYİ Parti listesinden seçimlere girdi. Cumhur İttifakı ise AK Parti, MHP, Büyük Birlik Parti’si ve Yeniden Refah Partisi ayrı listelerle kendi milletvekili adayları ile seçime gidecek.

ADIM ADIM SEÇİM TAKVİMİ

12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

15 Nisan: Milletvekili geçici aday listeleri yayımlanacak.

19 Nisan: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

27 Nisan: Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

4 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek.

14 Mayıs: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59’a kadar ilan edilecek. Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası