banner
Gündem

Şehit Akçağlayan için anma etkinliği düzenlendi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi tarafından Aksaraylı şehit Lokman Akçağlayan’ı anma etkinliği düzenlendi. Şehidin ailesi ve diğer şehit ailelerinin de katıldığı etkinlikte, 3 Kasım..

Şehit Akçağlayan için anma etkinliği düzenlendi
banner

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi tarafından Aksaraylı şehit Lokman Akçağlayan’ı anma etkinliği düzenlendi.

Şehidin ailesi ve diğer şehit ailelerinin de katıldığı etkinlikte, 3 Kasım 2022 tarihinde şehit olan İstikam Uzman Çavuş Lokman Akçağlayan, Aksaray Şehitliği’nde ki kabri başında dualarla anıldı.

Dernek Başkanı D. Mehmet Akbulut; “Şehidimiz, 27 Ekim 1992 tarihinde Nurettin ve Sultan çiftinin 2 çocuğundan birisi olarak ilimizde dünyaya gelmiştir. Şehidimiz ilk ve orta öğrenimini kamber Gülizar Demir İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Nisan 2019 tarihinde uzman çavuşluk sınavını kazanarak İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı İzmir Narlıdere’de 3 aylık eğitimin ardından, Gaziantep 5. zırhlı tugay komutanlığı emrine görevlendirilmiştir.  Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 210 rakımlı tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roket saldırısı sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli olan şehidimiz Lokman Akçağlayan düzenlenen askeri tören ile Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Şehidimizin şahadetinin birinci yılında bir araya gelerek onu dualarla anmak istedik. Onunla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Amacımız vatan toprakları için şahadet şerbetini içmiş kardeşlerimizi unutmamak, ailelerini yalnız bırakmamak, her daim zihinlerde diri kalmasını sağlamaktır” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası