banner
Gündem

Sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama başlatıldı

Aksaray Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biri olan sivrisinek ve diğer zararlılara karşı ilaçlama çalışması başlattı. Aksaray Belediyesi Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 48 mahallede..

Sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama başlatıldı
banner

Aksaray Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biri olan sivrisinek ve diğer zararlılara karşı ilaçlama çalışması başlattı. Aksaray Belediyesi Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 48 mahallede günün belirli saatlerinde uzman ekiplerce ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar da insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, kronomit ve diğer zararlılara karşı ilaçlama yapılıyor. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılan ilaçlama çalışmalarının faydalı olması için bazı kamu, kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.  İnsan sağlığını tehdit eden zararlıların laboratuar ortamında incelendiğini ifade eden Dinçer, incelemeler sonucu elde edilen bilimsel verilerden hareket edilerek ilaçlama çalışmalarında kullanılacak ilaçların belirlendiğini kaydetti.

Ekipler, mahallelerde yapılan ilaçlamaların yanı sıra larvaların oluşumunu engellemek ve kalıcı çözüm üretebilmek adına kent merkezine yakın noktalardaki akarsular, dere yatakları, göletler, hayvansal işletmeler ve yeşil alanlarda sürekli ilaçlandığı bilgisini verdi.  Aksaray Belediyesi yetkilileri, Aksaray Belediyesinin insan sağlığına zararlı her türlü etkeni ortadan kaldırmak için mücadele verdiğini belirterek vatandaşların da bu tür zararlıların oluşmaması ve tehdit haline dönüşmemesi için evlerinde veya bahçelerinde oluşan su birikintilerinin, göletlerin ve havuzların içerisinde bulunan suların sık sık değiştirilmesi gerektiğinin uyarısında bulundular. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası