banner
Gündem

Su sayaçlarındaki donmalara dikkat!

AKSARAY BELEDİYESİ SU SAYAÇLARINDA OLUŞABİLECEK DONMALARA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI Ülke genelinde etkisini gösteren soğuk havalar Aksaray’da da hissedilmeye başladı. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesinden kaynaklanabilecek sorunlar konusunda Aksaray Belediyesi vatandaşlara..

Su sayaçlarındaki donmalara dikkat!
banner

AKSARAY BELEDİYESİ SU SAYAÇLARINDA OLUŞABİLECEK DONMALARA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Ülke genelinde etkisini gösteren soğuk havalar Aksaray’da da hissedilmeye başladı. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesinden kaynaklanabilecek sorunlar konusunda Aksaray Belediyesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Aksaray Belediyesi yetkilileri su sayaçlarının donmaması için alınması gereken tedbirleri vatandaşlara hatırlattı. Ayrıca donma görülen sayaçlar için yapılması gereken müdahaleleri de sıraladı.  Soğuk kış günlerinde meydana gelen, ‘Su sayaçlarının donarak zarar görmesi’ konusunda Aksaraylılara uyarılarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, “Donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin. İlk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Abonelere ait su sayaçlarının korunmasının yine abonelerin sorumluluğunda olduğunu açıklayan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşı korunmasız bırakıldığı takdirde donarak zarar görebileceğini hatırlattı.

ATEŞLE MÜDAHALE ETMEYİN

Abonelerin, donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Sayaçlara bu şekilde müdahale edilmesi halinde tesisat ve borularda büyük zararlar meydana gelmektedir. Bu da hem maddi zararın oluşabileceği hem de tamirin daha uzun bir sürede yapılması anlamına gelir. Sayaçlar ile açıkta kalan su boruları, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. Sayaç yeri; temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde tanzim edilmelidir. Su sayacının donması halinde, patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların da donmasına neden olur. Bu nedenle ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerimizin Alo 185 numaralı arıza hattımızı aramaları sonrasında ekiplerimiz en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olacaktır.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası