banner
Gündem

‘Suyumuzu verimli kullanalım’

Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, 2030 yılından itibaren Türkiye’nin su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması bekleniyor. Bu kapsamda Aksaray Tarım Müdürlüğü tarafından okullarda..

‘Suyumuzu verimli kullanalım’
banner

Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, 2030 yılından itibaren Türkiye’nin su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması bekleniyor.

Bu kapsamda Aksaray Tarım Müdürlüğü tarafından okullarda ‘Su Verimliliği Seferberliği’ başlatıldı. Bu kapsamda; tatlı su kaynaklarının verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitimler veriliyor.

Özellikle kırsal alanlarda eğitimlerini sıklaştıran Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karkın Şehit Cumali Çağlar ve Helvadere Atatürk İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynaklarının verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verdi.  Eğitime 80 öğrenci ve öğretmen katıldı. Eğitimin sonunda öğrencilere Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından proje kapsamında temin edilen boya setleri ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Haber: Ali FURAT 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası