banner
Asayiş

Tamire alınan tabletin bataryası el bombası gibi patladı

Aksaray’da arızalı bir tablet bataryası, tamir için getirildiği iş yerinde patladı. Alev alan tableti söndürmek isteyen teknisyen Çağrı Kentli ve mesai arkadaşlarının panik anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay dün saat..

Tamire alınan tabletin bataryası el bombası gibi patladı
banner

Aksaray’da arızalı bir tablet bataryası, tamir için getirildiği iş yerinde patladı. Alev alan tableti söndürmek isteyen teknisyen Çağrı Kentli ve mesai arkadaşlarının panik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay dün saat 10.00 sıralarında Minarecik Mahallesi Turizm Caddesi üzerinde bulunan bir teknik servis tamircisinde meydana geldi. Teknisyen Çağrı Kentli’nin tamir işiyle uğraştığı esnada arka tezgâhta bulunan arızalı tabletin bataryası patladı. Tablet alev alırken, teknisyen Kentli yere attığı tableti söndürdü. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

‘EL BOMBASI GİBİ PATLADI’

Olay anını anlatan iş yeri sahibi Kentli, “Elimize tamir için bir tablet geldi. Bataryası şişmiş bundan ötürü cihazı işleme aldık. Ayrıştırma işlemi için ısıtıcı cihazına koyduğumuz batarya ortalama 10 dakika içerisinde el bombası gibi patladı. Başta ne olduğunu anlayamadık, korkuyla ne yapacağımızı şaşırdık. Daha önce de başımıza bu tür olaylar gelmişti fakat bu kadar şiddetlisine ilk defa rastlıyoruz. Bir anda alev aldı. İş yerinde olmasak dükkânımızın yanma ihtimali bile olabilirdi. Alev alınca ben bir anda tableti aşağı çektim. Sonrasında çok şükür kendiliğinden söndü. Herhangi bir can veya mal kaybı yaşamadık, sadece tablet yandı” dedi.

‘ŞİŞEN BATARYANIZI KULLANMAYIN’

Vatandaşları şişen bataryaları varsa en kısa zamanda teknik servise getirmeleri için uyaran Kentli, “Şişen bataryanızı o şekilde kullanmaya çalışmayın. Kullanılırsa, zaten el bombası gibi patlayıp büyük zararlara sebebiyet verebilir. Bu bataryanın cebinizde patladığını düşünürseniz ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası