banner
Gündem

Taylandlı kadın gelin geldiği Aksaray’da Müslüman oldu

Aslen Taylandlı olan 36 yaşındaki Siyaphat Khamlak Aksaraylı Yavuz Pancarken ile evlendikten sonra İslam’a ilgi duydu ve Müslüman olmak istediğini beyan ederek İl Müftülüğüne başvurdu. Siyaphat için Müftülük makamında ihtida..

Taylandlı kadın gelin geldiği Aksaray’da Müslüman oldu
banner

Aslen Taylandlı olan 36 yaşındaki Siyaphat Khamlak Aksaraylı Yavuz Pancarken ile evlendikten sonra İslam’a ilgi duydu ve Müslüman olmak istediğini beyan ederek İl Müftülüğüne başvurdu.

Siyaphat için Müftülük makamında ihtida merasimi düzenlendi.İl Müftüsü Veysel Işıldar, böyle bir karar vermelerinden dolayı kendilerini tebrik ederek İslam’ın temel esasları hakkında kısa bir bilgi verdi. Sonrasında İl Müftüsü rehberliğinde Siyaphat Khamlak Kelime-i Şehadet getirerek, gözyaşları ile Müslüman oldu.

Müslümanlığın ilk şartının Allah’ın varlığının ve birliğinin ikrar edilmesi ve bunun gönülden tasdik edilmesi olduğunun altını çizen Müftü Işıldar, dua ederek ihtida belgesini takdim etti.

Merasim sonrasında Işıldar, Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası