banner
Gündem

Turizmde ara tatil yoğunluğu

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisinde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsü ile her mevsim..

Turizmde ara tatil yoğunluğu
banner

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisinde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsü ile her mevsim ziyaretçi çeken vadide güneşli havada ziyaretçiler yürüyüş yapıp doğanın tadını çıkarıyor. Kapadokya, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesindeki Ihlara Vadisi ile başlıyor. Bu nedenle de özellikle Kapadokya bölgesine gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, Ihlara Vadisi’ne de mutlaka uğruyor.2024 yılında yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam eden Ihlara vadisinde okulların ara tatile girmesiyle birlikte yerli turist yoğunluğu yaşanıyor.

ARA TATİL DOLU DOLU GEÇİYOR

Yerli turistlerle turizm faaliyetlerinin canlandığını ifade eden Tur Rehberi Refik Tokmak, “Okulların ara tatile girmesi dolayısı ile bir yoğunluğumuz var. Ülkemizin birçok yerinden gelen yerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Aksaray’da havanın soğuk olmana rağmen, Ihlara vadisinde ılıman bir hava hakim. Bu de yerli ve yabancı misafirlerimizi hayrete düşürüyor. İlgi alakan oldukça memnunuz. Kapadokya bölgesindeki otellerin birçoğu doldu. Ara tatil bölgemizde dolu dolu ve eğlenceli geçiyor” dedi.

DOĞASI İLE MUHTEŞEM BİR YER

İstanbul’dan Ihlara’ya gezmeye gelen Ali Saygın, “Ara tatili değerlendirmek için bir gezi planlaması yaptık. Kapadokya bölgesine geldik. Vadide 3 kilometre yürüyüş yapıp dönmeyi hedeflerken, vadi içindeki havanın ılıman olması nedeniyle 7 kilometre yürüyüş yaptık. Kiliseleri doğal ortamı ile gerçekten doğa harikası bir yer. Burası gerçekten doğal keşfedilmeyi bekleyen muhteşem bir alan” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası