banner
Gündem

‘Üretimin kalitesi eğitimden geçiyor’

ÇİFTÇİLER İÇİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATAN İMZALAR ATILDI Aksaray’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin daha sağlıklı ve bilinçli üretim yapmaları için Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası, Damızlık..

‘Üretimin kalitesi eğitimden geçiyor’
banner

ÇİFTÇİLER İÇİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATAN İMZALAR ATILDI

Aksaray’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin daha sağlıklı ve bilinçli üretim yapmaları için Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından çiftçi eğitim seferberliği başlatan imzalar atıldı.

İmza töreni sonrası konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan , “Aksaray Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Koyun Keçi Yetiştiriciliği başkanlarımızla birlikte çiftçilerimize eğitimler verip belgelerini bu belgelerle daha kapsamlı hale getireceğiz. Devletimiz bu konuda destek olacak. Bu protokol Aksaray tarımına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZE EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, çiftçi eğitiminin çok önemli olduğunu, üretim kalitesinin de eğitimden geçtiğini söyledi. Demir yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bakanlığımız ile İl Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokolde bitkisel ve hayvansal üretimler konusunda çeşitli eğitimler veriyoruz. Aksaray bitkisel ve hayvansal üretim potansiyeli bakımından ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Yaptığımız üretimin miktarı ile kalitesi çok önemli. Biz bunu sağlamak için çiftçilerimize eğitim vermeye devam ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 2022 -2023 yıllarında 24 kurs ile 420 çiftçimize koyun ve damızlık sığır yetiştiriciliği, çobanlık kursu, meyve ağaçlarını budama, mantar üretimi gibi konularda eğitimler verildi. Bu eğitimlere destek veren bakanlığımıza ve oda başkanlarımıza teşekkür ederim.”

EĞİTİM ALAN ÇİFTÇİLER HİBELERDE 5 İLE 10 PUAN AVANTAJ SAĞLAYACAK

“2024 yılında eğitim seferberliği başlatıyoruz” diyen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Üreticilerimiz bilgili ve tecrübeli ama burada üretimde kaliteyi artırmak için üreticilerimiz eğitim alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Tarım İl Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerimiz sahada bilgilerini aktaracaklar. Hem teknik olarak hemde saha da kaliteyi artırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Bu diplomalar sayesinde çiftçilerimiz hibelerde 5 ile 10 puan avantaj sağlayacaklar. Başta Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu olmak üzere tüm paydaşlarımızla Aksaray için varız. Ekip olarak da var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘EĞİTİMLER OLMAZSA OLMAZIMIZ’

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, “Her yıl üreticilerimizin iyiliği doğrultusunda çok önemli eğitimler veriliyor. Bu eğitimler olmazsa olmazımız. Çünkü bilinçli bir üretim için eğitimlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan da Tarım İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürü arasında ve STK’larımız arasında imzaladığımız protokol şehrimize hayırlı olsun” dedi.

‘HEDEFİMİZ DAHA SAĞLIKLI GIDA ÜRETMEK’

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray’ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılıkta planlamanın çok önemli olduğunu dile getiren Aktürk, “En sağlıklı ve en kaliteli ürün nasıl alınır bunun farkındayız bu yüzden de kursların önemini biliyoruz. Küçükbaşta sürü yönetimi ile bakım ve beslemeyle ilgili kurslar veriliyor. Sertifika alan, 100 anaç koyunu olan Bağ-Kur birimini ödeyen üreticilerimize devletimiz 2023 yılı için 30 bin lira destek ödemesi yapacak. Hem ilimiz hem de ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sağlamak için modern tesislerde bu işi yapmanın üzerine düşmek zorundayız. Eğitim her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da çok önemli. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası