banner
Gündem

Vefa belgeseli ‘ASÜ’nün gizli Kahramanları’yla tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından “Vefa Projeleri” kapsamında hazırlanan belgesel serisinin son filmi olan “ASÜ’nün Gizli Kahramanları,” ön gösterim töreniyle tanıtıldı. Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf..

Vefa belgeseli ‘ASÜ’nün gizli Kahramanları’yla tamamlandı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından “Vefa Projeleri” kapsamında hazırlanan belgesel serisinin son filmi olan “ASÜ’nün Gizli Kahramanları,” ön gösterim töreniyle tanıtıldı.

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, 7,5 yıldır Aksaray’la ve ASÜ’yle ilgili, ana teması vefa olan bir dizi belgesel hazırladıklarını söyledi. “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri 1-2,” “Aksaray’ın Gazileri1-2,” “Aksaray’ın Şehitleri 1-2,” “Çeyrek Asrı  Devirenler” ve “Dilden Dile Aksaray’ın Müzik Kültürü” isimli çalışmaların daha evvel yayımlandığını, dokuzuncu çalışma olan “ASÜ’nün Gizli Kahramanları” isimli çalışmanın da çok kısa süre içinde kamuoyuna sunulacağını dile getiren Şahin, bu çalışmaları önemsediklerini belirtti. ASÜ’nün geniş bir aile olduğunu ve ailenin her bireyinin aynı gemide yer aldığını anlatan Şahin, “Göreve geldiğimizden beri memur sayımız genel itibariyle 315-330 arasında oldu. Fakülte sayımız, yönettiğimiz alan, öğrenci sayımız, etkinlik çeşitliliğinin artmasına rağmen kampüsteki tüm çalışmaları neredeyse aynı sayıda memur arkadaşımızla birlikte yaptık. Yani arkadaşlarımız ciddi bir performans gösterdiler. ASÜ hepimizin gayretiyle 207 üniversite içinde, ‘Hijyen ve Sanitasyon Belgesi’ alan ilk üniversite oldu, engellilerle ilgili çalışmalar arasında Türkiye’de birinci sıraya geldi… İşçi kadromuzda da sayımız yine benzeri düzeylerde kaldı ve onlar da çok ciddi bir performans gösterdiler. Tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

AYDOĞDU: ‘DEVLETLER, MİLLETLERİN KENDİ KENDİNİ İFADE TARZLARIDIR’

Törende konuşan Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise idari personellerin kurumların kurucu ve yürütücü gücü olduğunu söyledi. Kurumlarda, -üniversite özelinde eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalar bir kenara bırakıldığında- bina, teknik ve sosyal hizmetlere yönelik çalışmaların hafızasının idari personeller olduğuna dikkat çeken Aydoğdu, “Bu işlerin asıl yapıcıları idari personellerdir. İdari hizmetler Türkiye’de çok sağlam bir geleneğin üzerine oturur. Bu, devletin, insan malzemesini şekillendirildiği yönüdür ve devletin temelidir” dedi. İşlerin yürütülmesinde meydana gelebilecek bir aksaklığı tamir edebilecek gücün de idari personeller olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydoğdu, şöyle devam etti: “Devletin bir yönü vardır ve orası aksadığında onu ne bilim adamları tamir edebilir ne siyasetçiler ne de yüksek idareciler… O kısmı, devlet memur diye adlandırdığımız çalışanlar yapabilir. Orada müthiş bir şuur vardır. Devletin milliliği, yerliliği ve devleti bizim kılan unsurlar, memurların haleti ruhiyesindedir.” Devletlerin ve milletlerin kendi kendini ifade tarzları olduğunu da söyleyen Cengiz Aydoğdu, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Milletler kendilerini pek çok yönden ifade ederler; şehir kurarlar, mimari yaparlar, sanat yaparlar, edebiyat yaparlar… Ama milletin kendini ifade ettiği en iyi ve en mütekâmil sanat devlet kurma sanatıdır. Onu kuranlar da idari memurlardır” diye konuştu. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası