banner
Esnaf

Yağlanarak yoğruluyor savrularak açılıyor

SARIYER BÖREKLERİ AKSARAY HALKININ VAZGEÇİLMEZİ OLDU İstanbul’un Sarıyer ilçesine ait meşhur Sarıyer böreği çıtır çıtır yufkasıyla, lezzetiyle; kıymalı, peynirli patatesli veya ıspanaklı çeşitleriyle Aksaray halkının vazgeçilmezi oldu. Ankara Caddesi üzerindeki..

Yağlanarak yoğruluyor savrularak açılıyor
banner

SARIYER BÖREKLERİ AKSARAY HALKININ VAZGEÇİLMEZİ OLDU

İstanbul’un Sarıyer ilçesine ait meşhur Sarıyer böreği çıtır çıtır yufkasıyla, lezzetiyle; kıymalı, peynirli patatesli veya ıspanaklı çeşitleriyle Aksaray halkının vazgeçilmezi oldu.

Ankara Caddesi üzerindeki Sarıyer börekçisi Fatih Öncel, “İstanbul’da 2 tane şubemiz vardı. 2,5 yıl önce 3’üncü şubemizi Aksaray’da açtık. Aksaraylılar bu lezzeti sevdi. İlgi alakadan da oldukça memnunuz. Ürünlerimizi kendimiz imal ediyoruz. Sadece Sarıyer böreklerimiz fabrikadan geliyor. Özellikle gün boyu buharı tüten ıspanaklı, kıymalı, peynirli ve patatesli böreklerimiz mevcut. Böreğimizin diğer böreklerden farkı kalitesi. Malzemelerin en iyisini kullanıyoruz. Yufkası hiç oklava değmeden elde açılıyor. Hamur yağlanarak yoğruluyor ve savrularak açılıyor. Çok zor bir iş, o yüzden de çok lezzetli. Böreklerimiz taş fırında pişirilerek müşterilerimize ulaştırılıyor” dedi.

‘SAAT BAŞI SICAK KIR PİDESİ ÇIKARIYORUZ’

Günlük sıcak ve taze kır pidesi çeşitlerini tezgahlarında bulundurduklarını söyleyen İşletmeci Öncel, “Ürünlerimizi haftanın her günü, taze olarak çıkarıyoruz. Özellikle kır pidesi saat başı, sıcak sıcak çıkıyor. Bu duruma müşterilerimiz alıştı. Bunun yanında tereyağlı, açma, simit poğaça çeşitlerimizi de kendimiz imal ediyoruz. Biz müşterilerimize günün her saatinde sıcak ürün vermeye özen gösteriyoruz. Aksaray’da ki ilgi alakadan dolayı bu yıl şubeleşmeye gideceğiz. Bunun için araştırmalara girdik” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası