banner
Asayiş

Yangında kızı ve 3 torununu kurtarmak isteyen baba ve oğlu yaralandı

Aksaray’da sobadan sıçrayan kıvılcımlardan çıkan müstakil ev yangınında kızını ve torunlarını kurtarmak isteyen baba ile oğlu yaralandı. Yangın, Hacılar Harmanı 5851. Sokakta müstakil evde meydana geldi. Dilaver Doğan’a (57) ait..

Yangında kızı ve 3 torununu kurtarmak isteyen baba ve oğlu yaralandı
banner

Aksaray’da sobadan sıçrayan kıvılcımlardan çıkan müstakil ev yangınında kızını ve torunlarını kurtarmak isteyen baba ile oğlu yaralandı.

Yangın, Hacılar Harmanı 5851. Sokakta müstakil evde meydana geldi. Dilaver Doğan’a (57) ait müstakil evde sobadan çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Yangın kısa sürede büyürken, ihbarla olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Baba Dilaver Doğan ve oğlu Ömer Doğan (20) yangında Derya Özer ile 3 çocuğunu alevler içinde kalan evden kurtardı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangını söndürmek isteyen Dilaver Doğan elinden, oğlu Ömer Doğan ise sırtından yaralandı.

“OĞLUM BABASINI ALEVLERİN İÇİNDEN SIRTINA ALIP ÇIKARDI”

Yaşadığı olayı anlatan anne Gülten Doğan, “Yangının olduğu gün kızım Derya Özer’i iftara davet etmiştim. Ailecek orucumuzu açtık, çayımızı içtikten sonra damadımla beraber teravi namazını kılmak için giderken 50 metre sonra kızımın bağırdığını duyduk. Bana ve eşi Ramazan’a yetişin diye bağırıyordu. Biz gelene kadar ev alevler içinde kalmış. Şükür can kaybımız yok. Yangının olduğu esnada evde kızım, 3 torunum, eşim ve oğlum Ömer vardı. Oğlum, ablam ve çocuklar içeride ateşin içerisinde kaldı diye içeriye girmiş ve onları çıkarmış. Yangını söndürmek isteyen eşim Dilaver Doğan ise elinden yaralanmış. Oğlum tekrar içeri girip elinden yaralanan babasını sırtına alıp dışarı çıkardı” dedi.

“KIZIMI VE TORUNLARIMI ZOR KURTARDIK”

Sobadan çıkan kıvılcımın yangına neden olduğunu söyleyen Dilaver Doğan ise, “Yangın bir anda büyüdü. Ben söndürmek istesem de yangını söndüremedim. Evde torunum ve kızım vardı. Onları yangından zor kurtardık. Bende ateşin ortasında kaldım. Beni de oğlum kurtardı” diye konuştu. Dilaver Doğan’ın emekli olduğu ve yangın sonrası yakınlarının yanında kaldığı öğrenildi.

AİLEMİZE YARDIM BEKLİYORUZ

Mahalle Muhtarı Galip Tarhan ise ,”Mahalle sakinimiz müstakil evde kiracı olarak oturuyordu. Sobadan çıkan yangında evlerindeki eşyaların bir kısmı yandı değerleri ise dumandan kullanılamaz hale geldi. Ailemizin maddi durumu zayıf.Aksaraylı hayır severlerden ve yetkilerden ailemize yardım bekliyoruz. ”diye konuştu. Foto-Haber :Erkan Altuntaş

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası