banner
Gündem

Yeni bir sağlık birimi daha şehre kazandırılıyor

ASÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ KURULDU Aksaray Üniversitesine (ASÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına dair teklif Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi ve hazırlanan yönetmelik..

Yeni bir sağlık birimi daha şehre kazandırılıyor
banner

ASÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ KURULDU

Aksaray Üniversitesine (ASÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına dair teklif Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi ve hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gerekli tadilat ve ruhsat işlemlerinin ardından merkez, topluma dönük ağız ve diş sağlığı hizmetlerine başlayacak.

2022 yılının yaz döneminden bu yana Diş Hekimliği Fakültesinde süren fiziki hazırlıklar devam ediyor.

Tıp Fakültesinin de bulunduğu binanın bir bölümünde öğrenciler için klinik uygulamaların simüle edildiği Fantom Laboratuarı, alçı ve ölçü ile alakalı becerilerin geliştirildiği Alçı ve Akril Odası ile temel bilgilerin uygulamaya geçirilmesine imkân tanıyan Preklinik Laboratuarı kurma çalışmaları yaz döneminde tamamlanmıştı. Sağlık Bakanlığının ön onayının ardından tadilat ihalesi de gerçekleştirildi. Tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ASÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, hem bilimsel çalışmalar üretmeye hem de ağız ve diş sağlığı alanında hasta kabulüne başlayacak. Merkez, ağız ve diş sağlığı ile ilgili lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık öğrencilerine uygulamalı eğitim ve öğretim imkânları sağlayacak ve deneyim kazanmış sağlık personeli yetiştirecek. Bunun yanı sıra hastalara ağız, diş ve çene sağlığı hizmeti ile modern bir teşhis ve tedavi hizmeti verecek.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, toplumsal karşılığı olan işler üretme prensibiyle çalışmaya devam ettiklerini belirterek, ASÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de bunlardan birisi olduğunu vurguladı. Şahin, Aksaray’a hizmet verecek yeni bir sağlık birimini daha şehre kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiği açıklamasını, sürece katkı verenlere teşekkür ederek tamamladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası