banner
Esnaf

‘Yıllık bin 500 ton üretimimiz var’

Aksaray gastronomi ve yöresel ürünler sergisi yoğun ilgi gördü. 15 Temmuz Mili İrade Meydanı’na kurulan stantlarda Aksaray’ın yerel esnafları da ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Maraş usulü dondurma üreten Şaban Demir,..

‘Yıllık bin 500 ton üretimimiz var’
banner

Aksaray gastronomi ve yöresel ürünler sergisi yoğun ilgi gördü. 15 Temmuz Mili İrade Meydanı’na kurulan stantlarda Aksaray’ın yerel esnafları da ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Maraş usulü dondurma üreten Şaban Demir, 8 yıldır Aksaray’da üretim yaptıklarını vurguladı.

Yıllardır Aksaray’da tanınan firmalara üretim yaptıklarını söyleyen Demir, “ Tek tip ürünümüz var Maraş usulü, onun dışında ikinci bir ürünümüz yok. Soft dondurma dediğimiz dondurma çeşidini üretmiyoruz. Tarım Kredi, Hamza Efendi, Makbul Vahap gibi ulusal firmalara üretim yapıyoruz marketlere ve ara dağıtıcılara satış yapmıyoruz. Talep oldukça yüksek bizde yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Aksaray’ın yerel firmasıyız. Maraş usulü dondurmanın en büyük özelliği inek sütü, salep, şeker ve kitre dediğimiz doğal aromatik katkı malzemelerinden üretilmesidir. Şirket sahiplerimiz aslen Niğdeli ne Niğdelilerin çoğu da ya tatlıcı ya da dondurmacı. Firma sahipleri bunu fabrikasyon üretime geçirmek istemişler. Civar iller ve ilçelerde de dağıtımını ve satışını yapmışlar. Şu an yıllık bin 500 ton kadar üretimimiz var ve bu artarak devam ediyor” diye konuştu.

Gelecek yıllar için şirket planlamalarına değinen Demir, “Şu anki makine parkımızda kısıtlı bir üretim yapabiliyoruz fakat yakın zamanda kısmet olursa 2 dönüm üzerinde faaliyet gösterimiz alanı yakın zamanda 5 dönümlük bir kapalı alan yapıp iş gücünü büyütmeyi düşünüyoruz. Kısmet olursa zincir marketlere ürün vermeye başlayacağız. İnşallah kapasitemizi artırarak diğer zincir marketlere de satış yapmayı planlıyoruz. Yurt dışına ihracatta yapıyoruz körfez ülkelerine Katar ve Dubai gibi. Hedefimiz Avrupa ülkelerine de ihracat yapabilmek onun için Avrupa Birliği belgesi almak gerekiyor onla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklarımız sağ olsunlar destek çıkıyorlar onlarda bize. Avrupa Birliği belgesini aldıktan sonra Avrupa Birliği ülkelerine de ihracat yapabileceğiz. Tabi üretim kapasitemizi artırdıktan sonra hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler bunlar” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası