banner
Siyaset

‘Aksaray’a acil devlet hastanesi yapılmalıdır’

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulmasıyla Aksaray Devlet Hastanesinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldüğünü hatırlatan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, kentte devlet hastanesi eksikliğinin oluştuğunu söyledi. Aksaray’a acil olarak bin yataklı..

‘Aksaray’a acil devlet hastanesi yapılmalıdır’
banner

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulmasıyla Aksaray Devlet Hastanesinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldüğünü hatırlatan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, kentte devlet hastanesi eksikliğinin oluştuğunu söyledi.

Aksaray’a acil olarak bin yataklı devlet hastanesi yapılması gerektiğini vurgulayan Çölkesen, “Ülkemizde sağlık hizmetlerinde 1. basamak sağlık hizmetlerinde koruyucu aile hekimlikleri ve semt poliklinikleri yer almaktadır. 2. basamak sağlık hizmetlerinde devlet hastaneleri bulunmaktadır. Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Şehir Hastaneleri ve Özel Hastaneler ise 3. basamak sağlık hizmeti vermektedir. Bu bağlamda şu anda Aksaray’da resmi olarak sağlık hizmetlerinin 2. basamağında yer alan devlet hastanesi yoktur. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan yoğunluk nedeniyle sıra alamama ve randevuların çok ileri tarihe verilmesi sağlık alanındaki sıkıntılar gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca il dışına hasta sevki hususunda Aksaray çok üst sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle acil devlet hastanesi inşa edilmelidir’’ dedi. Çölkesen, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın da Meclis’te yaptığı bir konuşmayla konuyu dile getirdiğini söyledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası