banner
Genel

Aksaray’da 80 işletmeye 3 milyon 228 lira ceza yazıldı

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılan gıda denetimlerinde kurallara uymayan 80 işletmeye toplam 3 milyon 228 bin 325 lira idari para cezası uygulandı. Aksaray Tarım ve Orman..

Aksaray’da 80 işletmeye 3 milyon 228 lira ceza yazıldı
banner

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılan gıda denetimlerinde kurallara uymayan 80 işletmeye toplam 3 milyon 228 bin 325 lira idari para cezası uygulandı.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, 2023 yılında yapılan gıda denetimleri ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. Demir, “İlde Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kayıtlı 362 adet üretim ve tüketim yeri mevcut. Ülke çapında olduğu gibi Aksaray’da da gıda denetimlerine büyük önem veriyoruz.  Aksaray Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri olarak gerek üretim yerleri gerekse toplu tüketim yerlerinde sürdürmekteyiz. Yıl genelinde bin 770 gıda denetimi yaptık. Burada denetimleri risk esasına göre yapıyoruz. Bir işletmeden aldığımız ürün sıkıntılı çıkarsa, denetimi artırıyoruz. Eğer sıkıntı çıkmazsa denetim süresini uzatıyoruz” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIĞI İÇİN 7-24 SAHADAYIZ’

Normal denetimlerin yanı sıra bakanlığımızın ‘Alo Gıda 174’ gıda şikâyetlerine değerlendirdiklerini belirten Demir, “Vatandaşlarımız aldıkları veya tükettiği ürünlerde bir sıkıntı olduğunu düşündüğü anda 147 gıda hattında bilgi verebilir. Bizde en kısa sürede gelen şikâyet üzerine gerekli denetim ve kontrolleri yapıp kendilerine cevap veriyoruz. Cimer’ den 2023 yılında 123 şikâyet gelmiş. Bunların hepsine kurum olarak denetlenmiş ve numuneler alınarak,  analizler yapılarak, denetimler sonrasında 80 işletmeye 3 milyon 228 bin 325 lira ceza yazdık. İl müdürlüğü olarak sağlıklı ve temiz gıdaya en iyi şekilde sağlamak için 7 gün 24 saat tüm ekiplerimizle sahadayız. Mesai gözetmeden hemen olay yerine gidip işlemleri yapıyoruz. En iyi denetçi tüketicidir, düsturu ile vatandaşlarımızdan gelen talep ve kısa zamanda değerlendirip gerekli faaliyetlerde bulunuyoruz. Vatandaşımızın güvenli gıdaya erişimini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası