banner
Siyaset

Aksaray’ın Başkan adaylarını tanıyalım

Aksaray’da siyasi partiler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde adaylarını belirledi ve seçim çalışmalarını yürütmeye başladı. AK Parti mevcut belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile yola devam etme kararı..

Aksaray’ın Başkan adaylarını tanıyalım
banner

Aksaray’da siyasi partiler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde adaylarını belirledi ve seçim çalışmalarını yürütmeye başladı. AK Parti mevcut belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile yola devam etme kararı alırken, MHP İrfan Çıtak’ı aday olarak açıkladı. İYİ Parti’de Tuğrul Karacaer’i aday gösterilirken, CHP Pelinsu Yıldırım Demir ili seçime gitme kararı aldı. Aksaray kamuoyu da adayları araştırmaya başladı.

İşte adayların özgeçmişleri…

AK PARTİ AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYIEVREN DİNÇER KİMDİR?

1981’de Aksaray’da doğan Evren Dinçer, ilk, orta ve yüksek öğrenimini Aksaray’da tamamladı.  Lisansını Niğde Üniversitesi Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayan Evren Dinçer, Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yaptı. Ankara Üniversitesi, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında Doktorasını tamamladı. Akademik alanda yayınlanan çeşitli makale ve tebliğlerde de bulunan Evren Dinçer evli ve bir çocuğu vardır. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Aksaray Belediye Başkanı seçildi.

MHP AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN ÇITAK KİMDİR?

1993 yılında Aksaray Merkez’de doğan İrfan Çıtak, eğitim hayatına memleketinde başladı. İlk-orta ve lise öğrenimini Aksaray’da başarıyla tamamladı. 2016 yılında Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve Aksaray’da iş yaşantısına başladı. Ülkü Ocaklarında çeşitli görevler üstlendi. 2017 yılında MHP Merkez İlçe yönetiminde yer alarak siyasi arenada aktif rol almaya başladı. 2018 yılında ise MHP Aksaray Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilerek siyasi kariyerine devam etti.

İYİ PARTİ AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUĞRUL KARACAER KİMDİR?

Tuğrul Karacaer 1976 yılında Aksaray’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aksaray’da tamamladı. Niğde Üniversitesi Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Meslek hayatı 2000 yılında İstanbul Defterdarlığı ile başladı.2003 yılında Aksaray Defterdarlığının gelir uzmanı olarak atandı. Karacaer evli ve bir çocuk babasıdır.2011 ve 2015 genel seçimlerinde MHP Aksaray Milletvekili adayı oldu.

CHP AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PELİNSU YILDIRIM DEMİR KİMDİR?

1992 doğumlu Pelinsu Yıldırım Demir üniversite eğitimini Aksaray Üniversitesinde tamamladı. 2016 senesinde Aksaray Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2016 yılından itibaren kendisine ait harita mühendislik bürosunda hizmet veriyor. Siyasi yaşamına, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı olarak 2013 yılında başladı. 2018 genel seçimlerinde, CHP  Aksaray Milletvekili Adayı oldu. Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası