Gündem

Bedriye Medresesi gençlerin uğrak noktası

BAŞKAN DİNÇER; “EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLERİMİZ SEVİLEREK KULLANILIYOR” Aksaray Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Bedriye Medresesi, gençlerin uğrak noktası oldu.  Şehir genelindeki birçok tarihi medreseyi, türbeyi, han ve..

Bedriye Medresesi gençlerin uğrak noktası
banner

BAŞKAN DİNÇER; “EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLERİMİZ SEVİLEREK KULLANILIYOR”

Aksaray Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Bedriye Medresesi, gençlerin uğrak noktası oldu.  Şehir genelindeki birçok tarihi medreseyi, türbeyi, han ve hamamları restore ederek vatandaşların kullanımına sunduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bedriye Medresesi’nin de restore edilerek sosyal ve kültür tesisi olarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Çağın şartlarına uygun olarak ilim ve irfan merkezi olarak kullanılması planlanan medrese, isteyen herkesin kitap okuyarak keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği, öğrencilerin ders çalışabilecekleri bir merkez oldu. Ayrıca medresenin içerisinde doğal taş sergi salonu ve kütüphanesi de özellikle gençlerin severek kullandığı alanlar arasında yer alıyor.

‘ECDADIMIZ EĞİTİME VE İLİME ÖNEM VERMİŞ’

Bedriye Medresesi’nin gençler tarafından sevilerek kullanıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bedriye Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullandığını tarihi kaynaklardan biliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemine baktığımızda ecdadımız eğitime ve ilime önem vermiş, Anadolu coğrafyasında birçok noktada medreseler yapmıştır. Bedriye Medresemiz bunlardan sadece bir tanesidir. Bizde restorasyonunu tamamlandığımız Bedriye Medresemizin ilim merkezi olmasını ve burada okumaların yapılmasını arzu ederek restore ettik ve halkımızın hizmetine sunduk. Hamdolsun açıldığı günden bu yana tesisimiz yoğun olarak kullanılıyor. Burada isteyen herkes kitap okuyarak keyifli ve huzurlu vakit geçirebiliyor, burada gençlerimizin ders çalıştığını, kitap okuduğunu ve araştırmalar yaptığını görmek bizlere mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası