Siyaset

CHP’den okullarda çocuklara ücretsiz öğün desteği çağrısı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve 81 ildeki kadın kolları il başkanlıkları eş zamanlı basın açıklamasıyla, okullarda öğrencilere ücretsiz öğün dağıtılması çağrısında bulundu. Aksaray’da basın açıklamasını CHP Kadın Kolları MYK..

CHP’den okullarda çocuklara ücretsiz öğün desteği çağrısı
banner

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve 81 ildeki kadın kolları il başkanlıkları eş zamanlı basın açıklamasıyla, okullarda öğrencilere ücretsiz öğün dağıtılması çağrısında bulundu. Aksaray’da basın açıklamasını CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Cansu Bülbül yaptı.

Bülbül; “81 ilde okullarda olmazsa olmazımız olan ücretsiz öğün talebimizi haykırıyoruz” dedi. Ülkede en acil çözülmesi gereken sorunlarından birinin, çocuk yoksulluğu olduğuna vurgu yapan Bülbül; “Ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış özellikle dar gelirli aileleri vurdu. Bu da çocukların sağlıklı, dengeli beslenmesini engelledi, çocuklarda yetersiz beslenme yaygınlaştı. Araştırmalara göre de Türkiye’de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranı yüzde 10’Iara kadar yükseldi. Üstelik bu sayılar her geçen gün artıyor. Çocuklar açlık kıskacına hapsolmuşken, AKP çocukların bir öğün yemeğine dahi göz dikti. Seçim öncesinde, okullarda ‘1 öğün ücretsiz yemek’ verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden tek adam iktidarı, okul öncesi ve yatılı okullarda verdiği ücretsiz öğünü kesti. 1 milyon 400 bin öğrenciyi tek öğün doyurmak bile gözlerine battı. Deprem bölgesi hariç tutularak ücretsiz öğün kaldırıldı. Hem de bir genelge ile… Bu elimde gördüğünüz genelgede ne mi var? Açlığa sürüklenen çocuklar var. Yetersiz olan bu uygulama hangi gerekçe ile kaldırıldı? Tasarruf için mi? Tasarruf yapacaksınız, saray harcamalarından yapın” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası