Siyaset

Erel; Aksaray’a yapılacak göletleri gündeme taşıdı

aksaray milletvekili ayhan erel, aksaray”ın su kaynakları bakımından kıt bir havzaya sahip olması nedeniyle kuraklık sorunuyla baş başa kaldığını belirterek, gölet yapım çalışmalarının akıbetini gündeme taşıdı.   ağaçören, sarıağıl ve..

Erel; Aksaray’a yapılacak  göletleri gündeme taşıdı
banner

aksaray milletvekili ayhan erel, aksaray”ın su kaynakları bakımından kıt bir havzaya sahip olması nedeniyle kuraklık sorunuyla baş başa kaldığını belirterek, gölet yapım çalışmalarının akıbetini gündeme taşıdı.

 

ağaçören, sarıağıl ve gülağaç göletleriyle ilgili çalışmaların çiftçiler tarafından heyecanla takip edildiğini vurgulayan erel, “aksaray nüfusunun yüzde 70″inden fazlası geçimini tarım ve hayvancılıktan temin etmektedir. aksaray türkiye”nin en az yağış alan iklim kuşağındadır. İlimiz su kaynakları kıt olan bir havzaya sahiptir. bu yüzden ürünlerinin sulanmaya ihtiyaç duyulduğu dönemlerde doğal sulama imkanları oldukça kıttır.  devletimiz, aksaray ilimizin yaşadığı kuraklığı bir nebze gidermek, tarım ve hayvancılığa katma değer sağlamak adına iklim ve fiziki şartları dikkate alarak ilimizin bazı yörelerinde göletler yapmaktadır. bu göletler tarımda kuraklıktan yana çok büyük sıkıntılar çeken aksaray çiftçisine can suyu olmaktadır.  aksaray ağaçören sarıağıl, aksaray merkez gülağaç göletleri yatırım projesine alındığını memnuniyetle görmekteyiz. bu göletler için gerekli olan ödeneği ayırarak ihale yapma noktasında ki çalışmalar nelerdir?” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası