Siyaset

İYİ Parti Aksaray’da kendi adayıyla seçime gidecek

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı yeni yönetimini tanıtmak ve partilerinin 6. kuruluş yılını kutlamak için etkinlik düzenledi. Son genel seçimlerde 6’lı masadaki partilerin ve Cumhurbaşkanı adayının bireysel tutumları nedeniyle seçim..

İYİ Parti Aksaray’da kendi  adayıyla seçime gidecek
banner

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı yeni yönetimini tanıtmak ve partilerinin 6. kuruluş yılını kutlamak için etkinlik düzenledi.

Son genel seçimlerde 6’lı masadaki partilerin ve Cumhurbaşkanı adayının bireysel tutumları nedeniyle seçim kaybedildiğini ve İYİ Parti’nin de bu noktada en çok kaybı olan parti olduğunu ifade eden Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, “Yeni yönetim kurulumuzla Aksaray’ın şampiyonlar ligini oluşturduk. Hepsi alanlarında başarılı, meslek sahibi ve cesur insanlar. 14 Mayıs seçimleri ile ilgili hem kurumsal hem  de şahsi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.14 ay önce 6’lı masa kuruldu. 14 ay boyunca birçok çalışma yapıldı. Genel başkanımız Türkiye genelini karış karış gezmeye başladı. Sahadan 2 tane isim de adaylık için ön plana çıktı. CHP genel başkanının bireysel tutumu süreci alt üst ederek aday belirleme sürecini olumsuz etkiledi. Neticede seçim kaybedildi. Seçimi kaybeden İYİ Parti oldu. Yüzde 18-20 oy oranını gören partimiz günün sonunda 6’lı masa ve Cumhurbaşkanı adayı yüzünden yüzde 10’a hapsedildi. Bizler bununla ilgili eleştirilerimizi yapıyoruz. Genel başkanımızda seçmenimizden özür diledi” dedi.

‘KENDİLERİNE GÜVENENLER ADAY

OLURLAR VE İYİ PARTİ İLE YARIŞIRLAR’

14 Mayıs seçimlerinde Aksaray olarak 6 partinin birleşimi ile İYİ Parti çatısı altında seçime gidildiğini belirten Yaldır şöyle konuştu: “Fermuar liste ile seçime gittik ve partimizin Aksaray’daki oy oranlarının yüksek olması ve bir vekilinin olması kapsamında 1. sıra adayı İYİ Parti, 2. sıra CHP, 3. sıra İYİ Parti ve 4. sıra CHP diye devam etti. Bu süreçteki 6’lı masa paydaşlarına teşekkür ederim. İttifak sonrası Aksaray’dan vekil olarak çıktım. İttifak ve fermuar liste ile 16 ilde CHP ile ortak liste yapıldı. 9 ilde CHP listelerinden ve 7 ilde ise İYİ Parti listelerinden seçime gidildi. Toplamda 8 milletvekili çıkarıldı. 6 tanesi CHP’den, 2 tanesi de İYİ Parti’den. İYİ parti sadece Aksaray ve Yozgat illerinden vekil çıkardı. Aksaray’da CHP seçmenleri ile bir derdimiz yok fakat biz sessizliğimizi ve sükûnetimizi korudukça CHP’nin etrafındaki bazı arkadaşlar zaman zaman ‘Milletvekilliğini biz çıkaracaktık, hak bizimdi, genel merkezimiz bizi İYİ Parti’ye sattı. Bizim adayımız daha iyiydi’ gibi açıklamalar yaptı. İYİ Parti’nin Türkiye’deki 5,5 milyon seçmeni CHP genel başkanına kayıtsız şartsız oy vermiştir. ‘İYİ Parti çalışmadı, İYİ Parti oy vermedi. Nasıl olsa garanti’ diye sözler söylendi. Geldiğimiz noktada bizim ile ilgili iftiralara devam ediyorlar. 2018 seçimlerine de aynı adayla gidildi. CHP Aksaray’da yüzyıla yakın bir geçmişe sahip partidir.  İYİ Parti 2018 yılında, 2. yılında 24 bin oy aldı. CHP ise 21 bin oy aldı. İYİ Parti ittifak şartlarında 1 milletvekili çıkardı. Bu noktada başka siyasi partilerle asla karıştırmasınlar. Bu noktada 40 bin oyum vardı sözünü bıraksınlar. Seçim uzak değil ve 6 ay sonra Aksaray’da bir seçim var. Kendilerine güvenenler aday olurlar ve İYİ Parti ile yarışırlar. Halkımız hak kiminse onu net olarak görür. Bize seçim döneminde de çok eziyet ettiler. Biz ağzımızı açmadık ve nezaketimizi koruduk. Kurumsal kimliklerine saygı duyuyorum. Bundan sonra ise konuşulanlara aynı tonlama ile cevap vereceğim.”

‘AKSARAY’IN 100. YILINI

BU PROJELER KURTARIR’

Seçime hür ve bireysel olarak 81 ilde kendi adayları ile gideceklerini belirten Yaldır, “Partimiz 2028 yılında ise Türkiye’yi tek başına yönetmeye talip olacak. Aksaray teşkilatları olarak kısa vadede tüm belediyelerine talibiz. Kazanacak adaylarla talibiz. Uzun vadede omuz omuza mücadele vererek 2028 genel seçimlerine bugünden itibaren çalışmaya başlayacağız. İlimizin gelecek 100. yılını kurtaracak 3 tane proje var. Demiryolu projesi ile 81 kilometrelik bir hatla Aksaray organize sanayi bölgesi Ulukışla çakmak istasyonuna bağlanmalıdır. Aksaray’ı uluslararası bir sanayi şehri haline getirebilir. Bizde sanayiciyi ve yeni yatırımcıları Aksaray’a getirmek ve şehrimizin ufkunu genişletmek için çalışacağız. Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir illerinin tam ortasında uluslararası uçuş alabilen aynı nakli vasfı taşıyan havalimanı şehrimizin 100.yılını rahatlatır. Tarımla alakalı da çok sıkıntılarımız var. Beklenen bir tehlike var. Yer altı suları çekiliyor. Bir kaynaktan su getiremezsek 5-10 yıl sonra tarım noktasında çok büyük sıkıntılar yaşayacağız” diye konuştu.

‘YEREL SEÇİME İYİ ADAY, İYİ KADRO, İYİ

PROJELER VE İYİ PARTİ OLARAK GİDİYORUZ’

Siyaseti ilkeler ve değerler için yaptığını belirten Yaldır, “Siyasetten geçinen birisi değilim. Kazanımlar ile ilgili de bir derdim yok. Yakın zamanda bir eğitim ve kültür vakfı kuracağım. Hazırlıklarına başladık. Bu vakıfla devletimizin bana vermiş olduğu milletvekilliği maaşımı buraya aktarıp ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs olarak bağışlayacağım. 8 yıl aradan sonra İYİ Parti genel başkanımızın daveti ile siyasete tekrar başladım. Bundan sonraki süreçte de devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu hafta Irak ve Suriye tezkerelerine İYİ Parti olarak evet oyu vereceğiz. Önümüzde yerel seçime ise iyi aday, iyi kadro, iyi projeler ve İYİ Parti olarak gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AKSARAY SİYASETİNDE KARTLAR

YENİDEN KARILACAKTIR’

İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen ise açıklamasında İYİ Parti olarak Aksaray’da güçlü kadrolarla seçime gideceklerini ifade etti. Aksaray siyasetinde kartların yeniden karılacağını aktaran Belgemen, “Yönetim kadromuz, gelecek dönemde Aksaray siyasetine yön verecektir. İktidarı ve muhalefetiyle hemşerilerimizin oylarına talip olan, Aksaray’da siyaset yapan herkes, İYİ Parti’nin gücünü ve etkisini dikkate almak, adımlarını ona göre atmak zorunda kalacaktır. Nerede bir hukuksuzluk, bir yolsuzluk, ya da bir ihmal görürsek, derhâl başlarına dikilip, Aksaray halkı adına hesap soracağız. Kapalı kapılar ardında dönen dolaplardan, kirli pazarlıklardan halkımızın haberdar olmasını sağlayacağız. Burada ortaya koyduğumuz irade ve başlattığımız mücadele, “Aksaray’dan ceketimi koysam kazanırım” diyenlere, artık o ceketin içinde adam gibi bir adam olmadan seçim kazanamayacaklarını öğretecektir. Yıllardır Aksaraylıyı boş vaatlerle oyalayanlar, ya vaatlerini yerine getirecekler ya da o ceketi alıp işgal ettikleri makamları terk etmek zorunda kalacaklardır. Buradan yerel seçimlerde şehrimizi yönetmeye talip olacak tüm siyasetçilere ve adaylara da seslenmek istiyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası