Gündem

Kasaplar mercek altında

kurban bayrami Öncesİ kasaplar denetlendİ gıda güvenilirliğinin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketici sağlığının korunması amacıyla tarım ve orman İl müdürlüğü tarafından 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve..

Kasaplar mercek altında
banner

kurban bayrami Öncesİ kasaplar denetlendİ
gıda güvenilirliğinin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketici sağlığının korunması amacıyla tarım ve orman İl müdürlüğü tarafından 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında ilimizde faaliyet gösteren, gıda üretim, satış ve toplu tüketim ve yem işletmelerine risk esasına göre belli aralıklarla resmi kontroller gerçekleştiriliyor.
bu kapsamda denetim faaliyetleri; rutin denetimler, alo gıda 174 ihbar hattına gelen ihbar ve şikâyetlere istinaden yapılan denetimler, haccp tetkikleri, onay İşlemleri, numune alma, izlenebilirlik ve takip denetimleri ve İl müdürlüğünce yapılan yazılı ve sözlü şikâyetlere istinaden yapılıyor.
yaklaşan kurban bayramı öncesi İl tarım ve orman müdürü bülent saklav” ın refakat ve katılımlarıyla resmi denetimler gerçekleştiriliyor. bu denetimlerde; işyerlerinin 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak çalışıp çalışmadığına bakılmış, işletmelere mevzuat hükümleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.
vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmaları için denetimlerin aralıksız devem edeceği de belirtildi.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası