Gündem

‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ projesinden ilk etapta 603 kişi yararlandı 

Aksaray Valiliğince 2 yıl önce başlatılan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’nin 2. etap protokol imza töreni gerçekleştirildi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Vali Hamza Aydoğdu, İl..

‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ projesinden ilk etapta 603 kişi yararlandı 
banner

Aksaray Valiliğince 2 yıl önce başlatılan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’nin 2. etap protokol imza töreni gerçekleştirildi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Vali Hamza Aydoğdu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Aydın Coşkun ile tarım platformu üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Hamza Aydoğdu, projenin ilk aşamasında Türkiye birincisi olduklarını söyledi. 2. etapla birlikte farkı daha da arttıracaklarını belirten Aydoğdu, “Aksaray Türkiye’nin zirvesine oturmuş olacak. Projenin küçükbaş hayvancılık da yavaş yavaş meyvelerini almaya başladığımız için köylerimiz de boşalmıyor. Biz hep Avrupa ile Türkiye’yi kıyaslıyoruz. Bizim tekrar köylerde bir yaşam oluşturmak için köyleri bir yaşam merkezine dönüştürmemiz lazım. İnsanların yaşaması için cazip hale getirmemiz gerekiyor. Pandemi sürecinden sonra gıdaya hakim olanın dünyaya hakım olacağını gördük. Daha çok çalışmak ve daha çok üretmemiz lazım. Aksaray toprak bütünlüğüyle Türkiye’de konumlandığı yer ile ülkemizin gözbebeği olacak bir şehir” diye konuştu.

‘PROJENİN İLK ETABINDAN 603 KİŞİ YARARLANDI’

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise projeyle 7 yıl vadeli 200 bin liraya kadar sıfır faizle üreticilere destek verildiğini ifade etti. Amaçlarının köylüleri küçükbaş hayvan sahibi yapıp onları üretime dahil etmek olduğunu söyleyen Saklav şöyle konuştu: “Böylece kırsaldan kente göçü önleyeceğiz. Proje sonunda ise kentteki küçükbaş hayvan sayısını 1,5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Projenin ilk etabından 603 kişi yararlandı. Yaklaşık 49 bin hayvan alınarak üreticilerimize teslim edildi. Proje sayesinde hayvan sayımızı yüzde 12 artarak 1 milyon 100 bine çıkardık.” Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk de projenin ilk kısmından yetiştiricilerin çok memnun olduğunu ikinci kısım içinde gerekli başvuruları yapacaklarını kaydetti. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası