banner
Genel

Ruşen, ‘Her şeye rağmen hayat yaşamaya değer’

Depremde evi yıkılan ve eşiyle birlikte 11 yakınını kaybeden Kamber Ruşen, 2 kızı ile Adıyaman’da konteyner kentte yaşamını sürdürmeye çalışıyor. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Ruşen ailesinin Adıyaman’da ki evleri..

Ruşen, ‘Her şeye rağmen hayat yaşamaya değer’
banner

Depremde evi yıkılan ve eşiyle birlikte 11 yakınını kaybeden Kamber Ruşen, 2 kızı ile Adıyaman’da konteyner kentte yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Ruşen ailesinin Adıyaman’da ki evleri yıkıldı. 19 yıllık eşi Elif Ruşen’i depremde kaybeden Kamber Ruşen, 2 kızı ile konteyner kentte yaşamlarını sürdürüyorlar.

Adıyaman OSB’de çalışan 46 yaşındaki Ruşen, “Eşim, kardeşim ve yeğenlerimle birlikte 11 yakınımı kaybettim.2 kızımla beraber konteyner de kalıyoruz. Hayat zor mu zor. Ama her şeye rağmen hayat yaşamaya değer. Devletimizden Allah razı olsun. Biz bunun için ayakta kalacağız. Önceliğimiz buraları ayağa kaldırıp tekrardan yeni bir Adıyaman oluşturmak”dedi.

Mobilya ustası olduğunu ve konteyner kentte toplum yararına elinden gelen işleri yaptığını ifade eden Ruşen, “Burada zaman vatandaşlara yardımcı olmakla ve meşguliyet kazanmakla geçiyor. Zorda olsa 2 kızımla hayatımızı burada devam ettiriyoruz” diye konuştu.

‘DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR’

Deprem gününü anlatan Ruşen, gecenin bir türlü sabah olmadığını, olduğunda ise kentte hiçbir şey kalmadığına şahit olduklarını belirtti. “Deprem gününü hatırlamak bile istemiyorum” diyen Ruşen şöyle konuştu: “ Yaşadıklarımızı psikolojik desteklerle atlatıyoruz. Ben yürekten kaybettim. Şu anda sahada ekonomik, maddi ve manevi her şeyimiz var. Yürekten kayıplarımız oldu. Bunlara üzülüyoruz evet. Onların mekânı cennet olsun. Kardeşimin oturduğu ev 10 katlı binaydı. Benim oturduğum ise 4 katlı bina. İkisi de yıkıldı. Bazı şeyler yerinde yapılmıyor. Devletimizin bunların önlemini bir an önce alması lazım ki bir daha bunları yaşamayalım. Deprem öldürmez, bina öldürür. Keşke o binaları bu günleri düşünerek yapmış olsaydık ama yapamadık, hazırlıksız yakaladık.” Foto: Şeyda COŞAR/ Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası