Gündem

Sarı listede tek kalan Aksaray’da yerli aşı ilgi görüyor

koronavirüsle mücadeleye karşı yerli imkânlarla geliştirilen turkovac aşısı, aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde uygulanmaya başlandı. İç anadolu”da aşılama da yüzde 73,6 oranı ile sarı renkte tek kalan aksaray”da vatandaşlar aşı..

Sarı listede tek kalan Aksaray’da yerli aşı ilgi görüyor
banner

koronavirüsle mücadeleye karşı yerli imkânlarla geliştirilen turkovac aşısı, aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde uygulanmaya başlandı.

İç anadolu”da aşılama da yüzde 73,6 oranı ile sarı renkte tek kalan aksaray”da vatandaşlar aşı olmak için hastanelere başvurdu.

aksaray eğitim ve araştırma hastanesi başhekim yardımcısı dr. Öğr. Üyesi sibel çiğdem tuncer turkovac aşı randevularının pazartesi gününden itibaren açık olduğunu belirterek, şunları söyledi:   “aksaray”da birçok vatandaşımız yerli aşının gelmesini dört gözle bekliyordu. bugünde hastalarımıza turkovac aşısını uygulamaya başladık. Şehrimizde yerli aşıya yoğun bir talep var. turkovac aşısının gelmesi ile birlikte aksaray”da aşı oranının yükseleceğini düşünüyoruz. sarı kategoriden yerli aşı ile birlikte maviye geçeceğiz. İlk günden itibaren güzel bir ilgi var. bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. yerli ve milli aşı aksaray halkını aşıya yönlendirecek.”

turkovac aşısının aksaray”a gelmesini beklediğini belirten salih ayran, “daha önceden iki kez alman aşısı olan biontech aşısını vurundum. Üçüncü aşı olmak içinse yerli aşıyı bekledim. bugün de yerli aşımı oldum. bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

aşılarını zamanında yaptırmaya dikkat ettiğini belirten hamit karakaya ise, “İlk iki aşımı çin aşısı olan sinovac, üçüncü aşımı alman aşısı olan biontech oldum. bu sefer de yerli aşımız olan turkovac olmak için selime beldesinden aksaray”a geldim ve yerli aşımı oldum. bizim için yerli aşının daha önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. foto-haber:erkan altuntaŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası