Gündem

‘Vefa doğrunun, doğruluğun ve adaletin kardeşidir’

manevi, İlkeli, liyakatli diyanet ve vakıf çalışanları sendikası mil-diyanet sen aksaray İl başkanı osman canlıer, mevlid kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. canlıer, mevlid-i nebi haftası münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şu..

‘Vefa doğrunun, doğruluğun ve adaletin kardeşidir’
banner

manevi, İlkeli, liyakatli diyanet ve vakıf çalışanları sendikası mil-diyanet sen aksaray İl başkanı osman canlıer, mevlid kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
canlıer, mevlid-i nebi haftası münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şu sözleri söyledi: “yüce allah”ın bütün alemlere gönderdiği, son rahmet elçisi ve bu gece dünyayı teşrif eden hz. muhammed”in (s.a.s) mevlid-i Şerifini, 18-24 ekim 2021 tarihleri arasında da mevlid-i nebi haftasını idrak edeceğiz. bu yıl, mevlid-i nebi haftamızın konusu “peygamberimiz ve vefa toplumu” olacaktır. yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusu, peygamber efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşınacaktır. milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmak, daha da canlandırmak amaçlanacaktır. yine amacımız; o”nun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmak, merkezine oturtmak olacaktır. çünkü rabbimiz kur”an-ı kerim”de buyuruyor ki: “andolsun, allah”ın resulünde sizin için güzel bir örnek vardır.” rabbimiz, işte bu ilahi fermanıyla onu her alanda en güzel örneğimiz ve rehberimiz ilan etmektedir. yine amaçlarımızdan bir diğeri; rabbimizin bu ilanını duymayan kulaklara, görmeyen gözlere ve anlamayan kalplere ulaştırmak olacaktır. vefa, başta cenab-ı hak olmak üzere aile, akraba, yakınlar, dostlar, arkadaşlar ve bütün varlık âlemiyle emanet ve sadakat temelli bir münasebet kurmaktır. vefa, sözüne sadık kalmak ve onu muhafaza etmek için gayret göstermektir. söz ile özün doğru ve birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmektir. vefa doğrunun, doğruluğun ve adaletin kardeşidir. vefanın zıddı olan ‘ğadr” ise yalanın, yalancılığın ve zulmün kardeşidir. bu duygu ve düşüncelerle mevlid kandili ve mevlid-i nebi haftanızı tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın peygamber efendimizin (s.a.s) yüce örnekliğinden hissedar olmasını yüce mevlâ”dan niyaz ediyorum.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası