Siyaset

Yaldır, ‘Maaş zamları yetersiz ve adaletsiz’

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünden emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Bu hayat pahalılığında en düşük emekli maaşını 7500 TL alt sınırında tutmanın, milyonlarca emekliye zam yapmamanın adaletsizlik olduğunu söyledi. TBMM..

Yaldır, ‘Maaş zamları yetersiz ve adaletsiz’
banner

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünden emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Bu hayat pahalılığında en düşük emekli maaşını 7500 TL alt sınırında tutmanın, milyonlarca emekliye zam yapmamanın adaletsizlik olduğunu söyledi. TBMM kürsüsünden emeklilerin sesi olmaya, onların haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Yaldır; “Ekonomimiz oldukça zor bir dönemden geçmekte. Enflasyon yüzünden vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Ekonominin içinde bulunduğu bu hal emeklilerimizi de derinden etkilemektedir. Ev kiraları ve gıda fiyatları rekor üstüne rekorlar kırarken emekli maaşları ise öldürmez ama süründürür bir haldedir. İYİ Parti olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını savunuyoruz. Hükümetin yetersiz ve adil olmayan maaş zamları başta emeklilerimiz olmak üzere birçok düşük ve sabit gelirli vatandaşımızı zora sokmuştur. En düşük emekli maaşını 7500 TL alt sınırında tutmak, milyonlarca emekliye zam yapmamak adaletsizliktir. Dünyanın dört bir yanından emekli olup, ikinci baharlarını yaşayan insanlar Aksaray’ımızın Ihlara Vadisi’ni görmeye gelirken, bizim emeklilerimiz bırakın dünyayı dolaşmayı yanı başındaki turizm yörelerini görmeye dahi gidemiyor. Teşekkür ediyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası