banner
Özel

11 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak

Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, 2024 yılında Aksaray’da kurum ve kuruluşlarla yaptıkları proje kapsamında 11 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yıldız, “Aksaray Valiliği, İl Özel..

11 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak
banner

Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, 2024 yılında Aksaray’da kurum ve kuruluşlarla yaptıkları proje kapsamında 11 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yıldız, “Aksaray Valiliği, İl Özel İdare, Tarım İl Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi, Aksaray Belediyesi ve diğer tüm belediyelerimizle birlikte 300’ün üzerinde çalışan veteriner hekimlerimizi de projeye dâhil ederek 11 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak için bir proje hazırladık. Şu anda belediyemizin kullandığı barınağın yanında bir alan oluşturup, hayvanları burada toplayıp tüm işlemlerimizi yapacağız” dedi.

‘PROJEMİZ 56 İL DE ÖRNEK OLACAK’

Veteriner hekimlerle konu hakkında bir toplantı yaptıklarını belirten Yıldız, “Toplantıda konuşulan konuları ve alınan kararları valiliğimiz ve diğer kurumlarımızla paylaştık. Hayvanlarımızı nasıl yakalayacak ve nasıl taşıyacağız, operasyon sonrası hayvanlarımızın bakımı, kısırlaştırma işlemi,  kuduz ve parazit aşıları gibi birçok konu detayları ile konuşuldu. Her bir ayrıntı düşünüldü. Aşılanan hayvanlarımızın tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılması için bir projeyi daha bu yıl içinde hayata geçireceğiz. Bu toplum sağlığını birebir etkileyecek bir olaydır. Bu konu hakkında sorumluluk sahibi olacağız. Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Ankara’da oda başkanları ile düzenlenen toplantı da 56 oda başkanımızla görüştük. Onlara da bu konuda yardımcı olacağız” diye konuştu.

‘EL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE BU PROJE HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Aksaray’da yaklaşık 20 bin sokak hayvanı olduğu belirten Yıldız, “Aksaray’ın geleceğini kurtaracak bir projeyi yürüteceğiz. El birliği içinde bu projeyi şehrimizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası