banner
Özel

21 yıl önce yazdığı mektup oğluna ulaştı

BABASININ CUMHURİYET’İN 100. YILI İÇİN 21 YIL ÖNCE YAZDIĞI MEKTUP PTT ÇALIŞANI OĞLUNA ULAŞTI Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde yaşayan Bayram Emlik, ‘Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası’ kapsamında 2002’de mektup..

21 yıl önce yazdığı mektup oğluna ulaştı
banner

BABASININ CUMHURİYET’İN 100. YILI İÇİN 21 YIL ÖNCE YAZDIĞI MEKTUP PTT ÇALIŞANI OĞLUNA ULAŞTI

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde yaşayan Bayram Emlik, ‘Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası’ kapsamında 2002’de mektup yazdı. O yıllarda 2 yaşında olan oğlu İsmail Can Emlik’e gönderilmek üzere bir mektup kaleme alan Emlik’in mektubu 21 yıl sonra PTT memuru olan oğlu tarafından teslim alındı.

Demirci’de 2002’de Market ve PTT acenteliği yapan 55 yaşındaki Bayram Emlik’e, PTT çalışanı bir arkadaşı tarafından ‘Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası’ konusunda bilgi verdi.

Geleceğe yönelik mektup kampanyası ilgisini çeken Emlik, o zaman 2 yaşında olan oğlu İsmail’e Cumhuriyet’in 100. yılında ulaştırılması için mektup yazmaya karar verdi. Bayram Emlik’in 2 Mayıs 2002’de Aksaray’da PTT’ye teslim ettiği mektup, aradan geçen 21 yılın ardından Güzelyurt’ta görev yapan oğluna teslim edildi.

MEKTUP 22 YIL SONRA SAHİBİNE ULAŞTI

Mektubu yazdığı o yıllarda yaşadığı duyguları anlatan Emlik, “25 yıldır PTT acentesi olduğum için bende bir nevi PTT çalışanı oldum. Oğlumda 1 yıl önce Güzelyurt PTT’de göreve başladı. Ona birkaç defa Cumhuriyetin 100. yılında kendisine ulaştırılması için bir mektup yazdığımı söylemiştim. Oda unutmuş ve mektubu alınca çok sevinmiş. Beni arayarak teşekkür etti. Gerçekten çok güzel bir duygu. Hem Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak hem de oğlumun PTT çalışanı olup kendine yazdığım mektubu çalıştığı kurumdan teslim alması beni mutlu etti. Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Yazalı yıllar olmuş, Oğluma böyle bir miras bıraktığım için iyi ki yazmışım diyorum” dedi.

‘BU MEKTUBU ÖMÜR  BOYU SAKLAYACAĞIM’

Mektubu ömür boyu saklayacağını ifade eden İsmail Can Emlik, “Babamın yanında market işlerine yardım ederken PTT işlemlerini de babamdan öğrendim. 1 yıl önce ise Güzelyurt PTT’de göreve başladım. Cumhuriyetin 100. yılı için babamın 21 yıl önce bana yazdığı mektup elime geçince çok şaşırdım. Mektubu açıp okuyunca çok duygulandım. Sonrasında ise babamı arayıp teşekkür ettim. Bu mektubu ömür boyu saklayacağım. Benim için çok değerli”diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası