banner
Eğitim

Akademik yıl açılış töreni Ankara’da gerçekleştirildi

2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da törene katıldı.   Cumhurbaşkanı..

Akademik yıl açılış töreni Ankara’da gerçekleştirildi
banner

2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da törene katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkarttıklarını belirterek, “İsteyen her gencimizin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtık. Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık” dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Türkiye Yüzyılında kalite odaklı ve akademik performansa dayalı bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, ihtiyaç duyulan insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği destekleyenyenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından “2023 Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerine takdim edildi.

 

Ankara’daki törende ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, ASÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Hınıs, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kahraman ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Altuğ ile ASÜ öğrencileri Kevser Gemici ve Zuhal Şimşek eşlik etti.

(Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası