banner
Özel

Aksaray’da engelli bireylere özel ücretsiz E-KPSS kursu

Aksaray’da öğretmenler ve gönüllü okuyucularla 15’i görme engelli olmak üzere diğer engel grubunda bulunan toplam 60 kursiyere ücretsiz E-KPSS kursu veriliyor. Türkçe, tarih, matematik, gibi çeşitli branşlarda ders veren 3..

Aksaray’da engelli bireylere özel ücretsiz E-KPSS kursu
banner

Aksaray’da öğretmenler ve gönüllü okuyucularla 15’i görme engelli olmak üzere diğer engel grubunda bulunan toplam 60 kursiyere ücretsiz E-KPSS kursu veriliyor. Türkçe, tarih, matematik, gibi çeşitli branşlarda ders veren 3 öğretmen ve 15 gönüllü okuyucu, meslek sahibi olabilmeleri için rehberlik ediyor.

Aksaray Belediyesi, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü ve Albino Derneği hafta sonları kentin çeşitli yerlerinden sınavlara hazırlanmak için engelli memur adaylarına yönelik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Kursu düzenliyor. Her hafta sonu müfredata uygun şekilde gerçekleştirilen kurslar, 22 Nisan tarihine kadar sürecek.

‘GÖNÜLLÜ OKUYUCULARLA ENGELLERİ KALDIRIYORUZ’

68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ, “Nisan ayında yapılacak engelli kamu personeli seçme sınavı yapılacak. Bunun için Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer’in öncülüğünde kurs açtık. Hem özel çocuklar, görme ve bedensel engelli 60 kursiyerimiz var. Hafta sonları sabah saat 09.00’da başlayan kurslarımız akşam 17.00’e kadar devam ediyor. Kurslarımızda genel kültür ve genel yetenek yanı sarı görme engellilerin sınavlara daha iyi hazırlanması için her hafta deneme sınavlara da yapıyoruz. Görme engelli arkadaşlarımız okumada zorlandıkları için, sınavda okuyucu ile işaretleyici girdiği için hem hazırlık hem de daha iyi okumaları için 15 tane gönüllü okuyucumuz var. Her hafta görme engelli arkadaşlarımıza kitap okuyorlar ve deneme sorularının çözümünde de yardımcı oluyorlar. Gönüllü okuyucularımıza da teşekkür ediyorum.15 görme engelli kursiyerimizden en az 7-8 tanesini memur ya da öğretmen olarak görmek bizim için çok büyük bir kazanç olacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz”dedi.

‘HEDEFİM ÖĞRETMEN OLMAK’

Albino hastası ve yüzde 60 görme engelli Muhammed Uygur, “Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük eğitimi bölümü bitirdim. Şehrimizde bu yıl pedagojik formasyon belgesini almak için okuyorum. Bunu alma sebebim engelli kamu personeli seçme sınavına girip öğretmen olmak istiyorum. Asıl hedefim ise akademisyen olmak. Bunun için belediyemiz ve 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü yardımı ile kurslara geliyorum. Albinizm ile görme engelliler daha çok duyurulursa ülkemizde o kadar engeller aşılır. Benim yüzde 60 derecesinde görme engelim var. Toplumda görme engelliler okul okuyamaz diye bir algı vardı. Böyle bir şey yok. Ben üniversite bitirdim hayallerim ve hedeflerim var. Yüksek lisansta yapıp akademisyen olmak istiyorum” diye konuştu.

‘GÖNÜLLÜ OLARAK OKUYUCULUK YAPIYORUM’

Gönüllü okuyucu Fatih Çolak ise, “Aksaray 112 çağrı merkezinde teknisyen olarak çalışıyorum. Burada görme engelli arkadaşlarımızın sınav kâğıtlarını okuduk. Biz okuduk onlarda cevapladı. Olabildiği kadar onların anlayacakları seviyelere göre okuyoruz. Buraya tamamen gönüllü olarak geliyoruz. Burada onların sınav streslerini en aza indirip okuduklarını daha iyi anlayıp sorulara cevap verme noktasında yardımcı oluyoruz” dedi. Foto-Haber: ErkanALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası