banner
Özel

Aksaray’da susuz yetişiyor, kilosu 125 liradan satılıyor

KURAK ARAZİLERİN İMDADINA KİMYON YETİŞTİ Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde ikinci kez ekimi yapılan kimyon,  kilosu 125 liradan alıcı bulurken, verimi ve kazancı çiftçileri sevindiriyor. Anavatanı Hindistan olan ve Türk mutfağında özellikle..

Aksaray’da susuz yetişiyor, kilosu  125 liradan satılıyor
banner

KURAK ARAZİLERİN İMDADINA KİMYON YETİŞTİ

Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde ikinci kez ekimi yapılan kimyon,  kilosu 125 liradan alıcı bulurken, verimi ve kazancı çiftçileri sevindiriyor.

Anavatanı Hindistan olan ve Türk mutfağında özellikle et yemekleri ile kebapların vazgeçilmez baharatlarından olan kimyon, Aksaray’da da yetiştirilmeye başladı. Ağaçören ilçesi Avşar köyünde 300 dekar kıraç araziye ekimi yapılan kimyon, hasat edilirken; diğer bölgelere göre oldukça iyi bir verim elde edildi.

‘AKSARAY’DA KİMYON YETİŞTİRİLDİĞİNİ ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR’

Avşar köyünde çiftçilik yapan Ali Öztürk, “Daha önceleri buğday ve arpa yetiştirdiğim 300 dönümlük alana kimyon ekimi yaptım. Özellikle de kıraç arazilerde alternatif ürün olarak öneriliyordu. Köyümüz Tuz Gölü havzasında olduğu için tarlalarımızın yüzde 99’u kıraç. Aksaray’da kimyon yetiştirildiğini çok az kişi biliyor. Son yıllarda Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde yoğun ekim sonrası bende geçen yıl deneme amaçlı ekmiştim verimi ve parası güzel olunca bu yıl 300 dekar alana tamamen kimyon ekimi yaptım. El işçiliği ile 15 günde hasadını yaptık ve el yordamıyla biçerdövere attığımız kimyonumuzun hasadını tamamladık. Dekardan ortalama 100 kilo ürün elde ettik. Elde ettiğimiz ürünü de hemen tüccarlara sattık. Pazar sıkıntısı yok. Susuz kıraç arazilerde bölgemizdeki çiftçilere alternatif ürün olarak ekmelerini tavsiye ederim. Hem kazancı iyi hem de sulama derdi olmadan bölgemizde rahatlıkla yetişiyor”diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası