banner
Özel

Aksaray’ın her sokağında imzası var

Şehre estetik bir hava katmak isteyen Aksaray Belediyesi, sokak ressamı Kadir Kumcu’nun dokunuşlarıyla yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu merkezi noktalardaki, trafolar ve duvarların süslenmesini sağlıyor. Aksaray’ın her sokağında imzasının..

Aksaray’ın her sokağında imzası var
banner

Şehre estetik bir hava katmak isteyen Aksaray Belediyesi, sokak ressamı Kadir Kumcu’nun dokunuşlarıyla yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu merkezi noktalardaki, trafolar ve duvarların süslenmesini sağlıyor.

Aksaray’ın her sokağında imzasının olduğunu ve Aksaray Belediyesinin bu anlamlı çalışmayı hayata geçirmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden 59 yaşındaki ressam Kadir Kumcu, “36 yıldır şehirlerdeki duvarları ve okul duvarlarını renklendiriyorum. Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer’in katkıları ile şehrimizi güzelleştiriyoruz. Tüm ana caddelerde, halkımızın yoğun olduğu diğer bölgelerde elektrik trafoları, merdivenler ve istinat duvarlarına küçük dokunuşlarla resimler yapıyoruz. Tarihimiz, milli değerlerimiz ile ilgili resimlerimizi halkımız çok beğeniyor ve çok da seviyor. Böyle olunca bende ayrı bir iştahla çalışıyorum. Ben resimler yaparak şehri güzelleştirdiğim için halkımızda belediyemize teşekkür ediyor. Bunun yanında duvarlar ile elektrik panoları güzel ve temiz bir görüntüye kavuşunca vatandaşlarımızdan çok olumlu dönüşler almaya başladım. Her yaptığım resmin altına imzamı atarak, tarihe not bırakıyorum” dedi.

İŞİNİ SEVEREK YAPIYOR

Sokak ressamlığına ortaokul yılarında başladığını ve işini severek yaptığını belirten Kumcu, “O yıldan bu yıla kadar ara vermeden devam ediyorum. İzmir, İstanbul ve Manisa gibi illerde resimler yaptım. Son yıllarda ise memleketimde çalışıyorum. Ben milli, manevi ve tarihi değerlerimizle yine şehrimizin doğal güzelliklerini resmetmeyi çok seviyorum. Aksaray’a Hasan Dağı, Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Tuz Gölü, flamingo ve malaklı figürlerini birçok yere resmettim. İnşaat boyacılığı sıkıcı, ama bu resim sanatı olduğu için içten gelerek ve severek yapmak lazım. Bende işimi severek yapıyorum ve resim yaparken de hiç yorulmuyorum. Resim yaparken beni izleyen halkımız beni renkli bir insan görerek çok sevmesi beni ayrıca çok mutlu ediyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası