banner
Özel

Altın yeni yıla rekorla girdi

Yeni yılın ilk günlerinde altın piyasasında yaşanan hareketlilikle alakalı bilgiler veren kuyumcu Mustafa Akbaş, “Altın son sürat yükselmeye devam ediyor” dedi. 24 ayar has altının fiyatının 2 bin 60 liradan..

Altın yeni yıla rekorla girdi
banner

Yeni yılın ilk günlerinde altın piyasasında yaşanan hareketlilikle alakalı bilgiler veren kuyumcu Mustafa Akbaş, “Altın son sürat yükselmeye devam ediyor” dedi.

24 ayar has altının fiyatının 2 bin 60 liradan işlem gördüğünü ifade eden Akbaş, “Bizim bir gram 24 ayar satışımız ise 2 bin 100 lira. Çeyrek altını ise 3 bin 450 liradan satıyoruz fakat şu anda piyasada çeyrek altın kıtlığı var, bulunmuyor. 2024 tarihli çeyrekler henüz basılmadığı için eski basımlar da prim yaptı biraz. İşin aslı Türkiye’de tek bir adet darphane olmasının sıkıntısını hem biz hem vatandaş çekiyor. 22 ayar gram altın bin 947 liradan işlem görüyor” diye konuştu.

‘ALTIN YATIRIMCISINI YARI YOLDA BIRAKMADI’

Altının yatırımcısına yüzde 82 oranında kar ettirdiğini dile getiren Yılmaz, “Normal şartlarda enflasyonu çıkardıktan sonra altının getirisi yüzde 30 civarıdır. Enflasyon ortamında her şeyin değeri yükseliyor. Altında ki yükseliş diğer piyasalara oranla çok çok az çünkü piyasada fiyatını 4’e 5’e katlayan ürünler var. Altın o kadar yükselmiyor aslında altının güzel kısmı yatırım aracı olması. Altın dünya üzerinde kıt bir kaynak. Savaş ortamlarında kıt kaynaklar yükselir. Çünkü savaş esnasında para kağıda döner fakat dünyanın neresine giderseniz gidin altın yine altındır. Uzmanların dediğine göre altının 2024 yılında yatırımcısını enflasyona karşı korumaya devam edeceği yönünde” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası