banner
Eğitim

ASÜ’de üç enstitüye dokuz yeni program açıldı

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) faaliyet gösteren üç enstitüye bir doktora, altı tezli ve iki tezsiz olmak üzere toplam dokuz yeni program açıldı. Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri..

ASÜ’de üç enstitüye dokuz yeni program açıldı
banner

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) faaliyet gösteren üç enstitüye bir doktora, altı tezli ve iki tezsiz olmak üzere toplam dokuz yeni program açıldı. Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni programlar açılması için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) yapılan teklifler, gerekli incelemelerin ardından uygun görüldü. Fen Bilimleri Enstitüsüne kurulacak olan programlar şöyle: Disiplinlerarası Polimer Bilimi ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Programı, Disiplinlerarası Polimer Bilimi ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı. Sosyal Bilimler Enstitüsüne Müzik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı, Tarih Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı ve Tarih Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılacak. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne ise Tıbbi Biyoloji Doktora Programı ile Veterinerlik Zootekni Tezli Yüksek Lisans Programı ve Dölerme ve Suni Tohumlama Tezli Yüksek Lisans Programı kurulacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatta karşılığı olan bölüm ve programlar eksenli bir büyüme stratejisi izlediklerini ifade ederek, yeni programların şehre ve Üniversiteye hayırlı olması dileklerinde bulundu.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası