banner
Eğitim

ASÜ’de unvan alan 130 akademisyen cübbelerini giydi

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) son bir yıl içinde akademik unvanda yükselen 130 personel için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende 22 akademisyen profesör, 58 akademisyen doçent, 50 akademisyen de Dr. Öğr. Üyesi..

ASÜ’de unvan alan 130 akademisyen cübbelerini giydi
banner

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) son bir yıl içinde akademik unvanda yükselen 130 personel için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende 22 akademisyen profesör, 58 akademisyen doçent, 50 akademisyen de Dr. Öğr. Üyesi cübbesi giydi. Törende 2015-2023 yılları arasına dair genel bir değerlendirmede bulunan Rektör Şahin, fiziki olarak eksiklerini tamamlayan ASÜ’nün akademik personel bakımından da giderek tecrübeli üniversitelerden birisi haline geldiğini belirtti. Mayıs 2015’te 330 olan öğretim üyesi sayısının bugün itibariyle 550’ye yaklaştığını kaydeden Şahin, “O dönem 20 profesörümüz vardı, bugün 130 profesörümüz var; o dönem 70 civarında doçentimiz vardı, bugün sayı 170 civarına ulaştı; toplam öğretim elemanı sayımız ise 700’lerden 900’ler bandına geldi” dedi.

Kısa süre sonra görev süresinin tamamlanacağını ve ASÜ’yü fiziki eksikleri tamamlanmış bir halde yeni ekibe devredeceklerini söyleyen Rektör Şahin, kampüste kaba işçilik diye adlandırılabilecek fiziki çalışmaların tamamlandığını vurguladı. Yeni dönemde akademik, kültürel ve sanatsal çalışmalara daha fazla enerji ayrılmasının mümkün olabileceğini de anlatan Şahin, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti. Şahin, konuşmasını, sanat müziği eserlerinden birisi olan “Eski Dostlar” şarkısından kısa bir pasaj seslendirerek tamamlandı. Yapılan konuşmaların ardından sırasıyla fakülte ve meslek yüksekokullarında unvan alan akademisyenler cübbelerini giydi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası