banner
Özel

Babasıyla beraber çalışan Esra, üniversiteye hazırlanıyor

Aksaray’da yaşayan ve 22 yıldır evlerde boyacılık yapan Ahmet Mayacı (45),4 yıl önce kızı Esra Mayacı’nın talebi üzerine kızına mesleğini öğretti. Şimdi baba kız beraber duvar boyuyor. Kendisine ait boyacı..

Babasıyla beraber çalışan Esra, üniversiteye hazırlanıyor
banner

Aksaray’da yaşayan ve 22 yıldır evlerde boyacılık yapan Ahmet Mayacı (45),4 yıl önce kızı Esra Mayacı’nın talebi üzerine kızına mesleğini öğretti. Şimdi baba kız beraber duvar boyuyor.

Kendisine ait boyacı dükkanı bulanan Ahmet Mayacı ,”22 yıldır boyacılık ve dekorasyon işi ile uğraşıyorum.3 kız babasıyım ve en büyük kızım Esra’yı da boyacı olarak yetiştirdim. Baba kız çalışmak gerçekten çok güzel bir duygu şehrimizde bir ilk oldu. Bir kadın dekorasyoncu ve boyacı yetiştirdiğim de içinde gurur duyuyorum. Evde benim fırçalarla boyalarla uğraşırken gördüm. Ben görünce baba bende seninle çalışabilir miyim dedi. Bende kabul ettim. Sonrasında yaz tatillerinde ve hafta sonları benim yanımda 4 yıl önce çırak olarak başladı. Liseyi bitirdi 1 yıldır hem çalıyor hem de üniversiteye hazırlanıyor. Kendisi mimar ve deklarasyoncu olmak istiyor. Boyama işi alıp evlere boyacılık yapmaya gidince aileler çok şaşırıyor. Kızımı boya yaparken de izliyorlar. Kardeşim ve onun da oğlu bu işi yapıyor. Kızımla çalışırken günlerim daha hızlı geçiyor. Kadınlar meslekte daha hassas bana da çok artısı oldu. ”dedi.

BABA KIZ ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Hem çalışıp hem de üniversiteye hazırlanan 19 yaşındaki Esra Mayacı ise ,”4 yıl önce evde fırça ve boyalarla evde uğraşırken babam beni gördü. Bende babama seninle çalışmak işitiyorum, bana da boyacılığı öğretir misin dedim. Babamda kabul etti. Liseyi okurken yaz tatillerinde ve hafta sonlarında çırak olarak mesleğe başladım. Geçtiğimiz yıl liseyi bitirdim. İstediğim bölüm mimarlık bölümü gelmeyince bende bir sene daha hazırlanıp o süre zarfında da babamın yanında çalışıyorum. Baba kız çalışmak çok güzel bir duygu. Önceleri babam eve üstü boyalı gelince kızıyordum. Baba sen duvarlarımı boyuyor sun yoksa kendimi diyordum. Bende akşam eve geldiğimde üstüm, başım boya oluyor. Akşam evde üniversiteye hazırlanıyorum. Üniversiteye gitmeden bir mesleğim oldu. Ben okuyup mimar olmak istiyorum” diye konuştu. Foto-Haber :Erkan Altuntaş

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası