Özel

Depremde 17 kişinin yaşadığı binadan sağ kurtulan depremzede Mehmet, ‘Asla unutmayacağız’

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerinin ardından 1 yıldır eşi ve kızı ile Aksaray’da yaşayan Hatay’lı Mehmet Emiroğlu, “Allah’ım kimseye yaşatmasın.1 yıl geçmesine rağmen unutamıyoruz, atlatamıyoruz” dedi. Hatay’ın Antakya ilçesinde oturan..

Depremde 17 kişinin yaşadığı binadan sağ kurtulan depremzede Mehmet, ‘Asla unutmayacağız’
banner

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerinin ardından 1 yıldır eşi ve kızı ile Aksaray’da yaşayan Hatay’lı Mehmet Emiroğlu, “Allah’ım kimseye yaşatmasın.1 yıl geçmesine rağmen unutamıyoruz, atlatamıyoruz” dedi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde oturan eczacı kalfası Mehmet Emiroğlu eşi ve kızı ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Aksaray’a geldi. 1 yıldır Aksaray’da çalışan Mehmet Emiroğlu;“Ben eşim ve oğlum ile birlikte enkazda kaldık. Enkazdan kurtulduktan sonra babamın evine gittik. Babam Sakıp Emiroğlu’nun ise 3 gün sonra binadan cenazesini çıkardık. Şükür annem hayatta kaldı. Kuzenlerimin 7 kişilik ailesinden hala haber yok. Cenazesi dahi bulunamadı. Ben babamın cenazesini sırtımda tek başıma taşıdım. Kız kardeşimle beraber mezarını kazarak defnettik. Bunun bence bir izahı yok. Allah’ım kimseye yaşatmasın. 1 yıl geçmesine rağmen unutamıyoruz ve atlatamıyoruz. Artçı sarsıntıları, deprem haberlerini duyunca daha kötü oluyoruz. Bir an önce memleketimize dönmek istiyoruz. Hatay biraz toparlanınca Hatay’a dönmek istiyoruz” dedi.

‘KİMSENİN DEPREM ANINI UNUTMASI MÜMKEN DEĞİL’

Kimsenin deprem anının unutmasının mümkün olmadığını, eşini ve çocuğunu enkazdan öğlene doğru zorla çıkardığını belirten Emiroğlu, “Çok yakın bir arkadaşım vardı. Onun evi sağlamdı. Yağmurdan çocuğumun üstü ıslandığı için elbise almak için arkadaşımın evine çıktık. Öğlen olan ikinci depreme ise orada yakalandık. Arkadaşımla beraber evde çocuklarımızı birbirimize emanet ettik. Buradan hangimiz sağ çıkarsa birbirimizin çocuğuna bakacaktık. Çok şükür ikimizde sağ çıktık. Bir hafta sonra Hatay’da büyük bir deprem daha oldu. Tekrar arkadaşımla beraber depreme yakaladık. Dedim bu sefer ölüyoruz. Çok şükür Rabbim canımızı sağ koydu. Bundan sonra çocuğumuz için yaşıyoruz. Başka hayattan bir beklentimiz kalmadı zaten. Evimiz ile işimiz gitti. İş ve paranın bu hayatta hiçbir geçerliliği yok zaten bizim için. Sevdiklerine olan değer, sevgi ile bağlantı hiçbir zaman kopmaması gerekiyor. İnsan her şeyini kaybedince anlıyorsun” diye konuştu.

‘17 KİŞİNİN YAŞADIĞI BİNADAN SADECE 4 KİŞİ KURTULDUK’

Emiroğlu, sözlerini şu sözlerle noktaladı; “Bundan sonra sevdiklerimize daha fazla sarılıp onlarla mutlu bir hayat sürmek istiyoruz. Biz artık maddi boyutu tamamı ile bıraktık. Hatay’da bir ev çekilişi yapıldı. Hak sahiplerine evleri teslim edileceği söyleniyor. İnşallah Rabbim en çok ihtiyacı olan kişilere nasip eder. Eminim ki devletimiz herkese geri verecektir. Bizim ondan bir şüphemiz yok. Bunlar bize bir nebze de olsa umut veriyor. Çocuklarımızla birlikte hayata bağlanmamızı sağlıyor.5 katlı binanın 5’inci katında oturuyordum. Sadece biz çıktık. 3. kattaki komşularım çıkamadı. Sadece 4. kattaki bir kişi yaralı çıktı. Daha sonra o komşuma ne oldu bende bilmiyorum. 17 kişinin yaşadığı 5 katlı binadan 4 kişi kurtulduk. Aksaray halkı ise bize bu güne kadar destek çıktı onlardan Allah razı olsun. Biz haklarını ödeyemeyiz. Herkesin memleketi kendine güzeldir. Bizde memleketimizin bir an önce düzelmesini ve Hatay’a döneceğimiz günü iple çekiyoruz. Şu anda hayatta bir kızım, eşim, kız kardeşim ile annem kaldı. Ailenin diğer fertlerini kaybettik. Biz artık birbirimize sarılacağız” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası