banner
Özel

Kadın muhtar birçok belediye başkan adayından fazla oy aldı

Aksaray’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtarlık görevini kazanan Songül Demir mazbatasını alarak göreve başladı. Demir, Büyük Bölcek Mahallesi’nde biri kadın, iki erkek rakibini geçerek Aksaray’ın 3’üncü kadın..

Kadın muhtar birçok belediye başkan adayından fazla oy aldı
banner

Aksaray’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtarlık görevini kazanan Songül Demir mazbatasını alarak göreve başladı.

Demir, Büyük Bölcek Mahallesi’nde biri kadın, iki erkek rakibini geçerek Aksaray’ın 3’üncü kadın muhtar oldu. 25 bin nüfusu ile Aksaray’ın 5’inci en büyük mahallesinde 11 bin seçmenin 2 bin 222 oyunu olan Songül Demir, Aksaray’ın 4 ilçe ve 14 belde belediye başkanından daha fazla oy olarak muhtar seçildi.

‘HAYALİM GERÇEK OLDU’

Evli ve 2 çocuk annesi Songül Demir, mahallede gördüğü eksikleri gidermek adına muhtar olmaya karar verdiğini söyledi.  Muhtarlık süreci hakkında açıklamalarda bulunan Demir, “Eşim maliyede memur. Ben Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü işletme mezunuyum. Eşimle birlikte karar verdik ve muhtar adaylığımı açıkladım. Mahallemize hizmet etmeyi çok istiyordum. Mahallemizde eksikliğini gördüğüm çok fazla şey vardı. Eğitim olsun, çocuklarımızın kütüphanesi olsun, benim kız çocuğum var kütüphane için başka mahallelere gidiyor. Bizim mahallemizde yok diye ve ben bu sorunları gidermek adına bu yola çıktım ve aday oldum. Allah razı olsun vatandaşlarımızda destekledi beni ve muhtar olarak seçildim. 4 aday yarıştık ve ben 2 bin 222 oy alarak 48 mahalleden 3’üncü kadın muhtarı oldum. Ben seçim döneminde 3 ay boyunca eve girmeden sürekli komşuları gezdim. Mahalle sakinlerimizle tek tek temas kurdum. Bunların hepsinin amacı mahallemizi daha yaşanılabilir ve güvenli bir hale getirmekti bunun için hep birlikte el ele verip çalıştık.4 ilçe ve 14 belde de seçilen belediye başkanlarından daha fazla oy aldım. Çok teşekkür ederim mahallemize bu gerçekten gurur verici” dedi.

‘BİR KADIN MUHTARIMIZ OLMASI GURUR VERİCİ’

Mahalle sakini Ercan Özban ise , “Muhtarımızı yeni seçtik, Allah işini gücünü rast getirsin. Bir kadının muhtar olması bizim için gurur verici. Bizim muhtarlarla ilgili çok bir sıkıntımız yok, mahallemize seçilen muhtarlarla bir sıkıntı yaşamadık, alo dediğimiz zaman yerinde bulduk yeni muhtarımızda yerindeydi önemli olan aradığımız zaman ulaşılabilmesi. Keşke mahallelerimizin yüzde 40’ında kadın muhtarlarımız olsa. İş takiplerini güzel yapıyorlar kadın muhtarlarımız halkla iç içeler vatandaşın sorununu daha çabuk çözüyorlar. Birde muhtarlıklara gelenler genelde bayanlar oluyor erkekler çalıştığı için çoğu işi kadınlar çözüyor bu yüzden bence çok iyi bir şey” diye konuştu. Foto:Kamil İPEKLİ/ Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası