banner
Özel

‘Diriliş Kahramanları Serisi’ tüm kitapçılarda 

Kültürün sınırları içinde yaşayan, maddi ve manevi öğretileri içinde bulunduran, tarihi olayları ve kişilikleri bilmek, geleceğe olan bakış açısını etkiler. Atatürk’ün de vurguladığı gibi, ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez…’ Yaşamının..

‘Diriliş Kahramanları Serisi’ tüm kitapçılarda 
banner

Kültürün sınırları içinde yaşayan, maddi ve manevi öğretileri içinde bulunduran, tarihi olayları ve kişilikleri bilmek, geleceğe olan bakış açısını etkiler. Atatürk’ün de vurguladığı gibi, ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez…’

Yaşamının büyük bir kısmını Aksaray’da geçiren Sultan II. Kılıçarslan,  zeki, çalışkan, savaş stratejisi bilen siyaseti akıllıca kullanan bir komutandır.

Anadolu’nun Türk Yurdu olması onun vermiş olduğu mücadeleler sayesindedir. Kendi sınırlarını aşan, birçok fetih gerçekleştiren ve ilerlemiş yaşına rağmen mücadeleyi bırakmayan II. Kılıçarslan, aynı zamanda İslami şuura sahip olan bir hükümdür olarak bilinmekte.

Çıra Yayınları tarafından yayımlanan ‘Diriliş Kahramanları’ adı altında çıkan, 6 eserin bir arada bulunduğu seri, ‘II. Kılıçarslan, Berke Han, Sultan Süleyman Şah, Gazneli Mahmut, Cihan Sultanı Melikşah ve Son Harzemşah Celaleddin’ isimli kitaplardan oluşuyor.

Türk İslam Tarihi’nin önemli kahramanlarından olan yukarıda isimleri zikredilen 6 şahsiyetin hayatını, yazar Mustafa Cankurt kaleme aldı.  Aksaraylı yazar Cankurt, eserlerini kaleme alış sebebini şöyle açıkladı: ” Her biri 104 sayfa olan kitaplarımızı ortaokul ve lise seviyesindeki gençlerimiz için derledik. Çocuklarımızın milli manevi duygularını canlı tutmak ve kendilerine rol model oluşturacak kıymetli şahsiyetleri tanımaları oldukça önemli. Yabancı bir rol modeldense kendi kahramanlarımızı rol model almak istemelerini sağlamak bizim ilk hedefimizdi. Çıra Genç olarak basılan kitaplarımıza tüm internet satış noktalarından ulaşabilirsiniz. Serimize Türkiye’nin her yerinden erişim bulunmakta.”

Özellikle Sultan II. Kılıçarslan’ın hayatı üzerinde açıklamalarda bulunan Cankurt, “Aksaray’ımız için önemli bir şahsiyet olan Anadolu Selçuklu Sultanı, Sultan II. Kılıçarslan’ın hayatının uzun bir dönemi Aksaray’da geçmiştir. Aksaray’ı ikinci başkent olarak görmüştür. II. Kılıçarslan Anadolu Selçuklu Devleti’nin 4. Sultanıdır. Kılıçarslan’ın sultanlık yaptığı dönemlerde Aksaray çöl gibi bir şehirdir. Kılıçarslan bu kenti sevdiği için burayı bir şehir haline getirmiştir. Hanlar, hamamlar, kervansaraylar… Aksaray’da büyük bir saray yaptırılmaktadır. Bembeyaz bir saray… Aksaray’ın isminin bu saraydan geldiği birçok kaynak tarafından rivayet edilmekte zaten… Danişment’lilerle mücadelede Aksaray üs kabul eden Kılıçarslan, Payitaht olarak da Aksaray’ı kullanıyor. Yatırımlarını buraya yapıyor. Anadolu’nun Türk yurdu olarak kabul edilmesinde önemli bir noktada duran Miryokefalon Savaşı’nı kazanıyor Kılıçarslan. Siyaseti de çok iyi yapan bir hükümdar aynı zamanda… Birçok sıkıntılı durumu siyasi ve stratejik hareketlerle bertaraf ediyor. Zeki, akıllı, çalışkan… İslami bir şuura sahip olan bir hükümdür. Aksaray’da vefat ediyor. Aksaray’ımızı sevmiş ve üzerinde uzun yıllar yaşam sürmüş bir hükümdarın, hayatını, başarıları bilmek ve gençlerimize bunları aktarmakla yükümlüyüz. Gençlerimiz geçmişlerini bilsinler ki geleceklerine yön verebilsinler…” dedi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası