banner
Özel

Eczacılar odasından grip aşısı yaptırın çağrısı

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte erkenden aşı yaptırıp bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için grip aşıları eczanelerde yerini aldı. Grip aşısına büyük ölçüde talebin olduğunu söyleyen Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi, ..

Eczacılar odasından grip aşısı yaptırın çağrısı
banner

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte erkenden aşı yaptırıp bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için grip aşıları eczanelerde yerini aldı.

Grip aşısına büyük ölçüde talebin olduğunu söyleyen Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi,  “Grip aşısı sezonunun başlamasıyla birlikte,  aşılarımızda eczanelere gelmeye başladı.Grip aşısı son bahar mevsiminin gelmesi ve okulların açılıp temasın artması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı vakaları artar. Bunun içinde alınabilecek en iyi önlem grip aşısını yaptırmak. Grip aşıları geçen seneki hastalık etkenlerine göre her yıl yeniden hazırlanıyor Eylül ayı itibari ile de eczanelere veriliyor. 3 adet grip aşısı firmalar tarafından sunuldu. 2 tanesi SGK tarafından geri ödeme kapsamında. Bir tanesi de SGK tarafından geri ödeme kapsamı dışında hastalarımız buna ücret ödemek zorundalar. Eylül aynın ortasından itibaren pandemiden kaynaklı grip aşısına fazla talep olmasından dolayı bir sıra gözetilmişti geçtiğimiz yıllarda. Bu yılda aynı sıra gözetildi. İlk sırada 65 yaş üstü hastalarımız ve kronik rahatsızlığı olan hastalarımıza öncelik tanındı. 2 hafta öncesinde tüm hastalarımıza sistem açıldı ve reçete edilebilir hale geldi” dedi.

SGK TARAFINDAN GERİ ÖDEME ŞARTLARI

SGK tarafından geri ödeme şartları hakkında bilgi veren Özçiftçi; “2 şart var 65 yaş üstü ve hasta bakım evlerinde kalan hastalarımıza hiçbir şart gözetilmeksizin devletimiz tarafından tamamı ödeniyor. Bunun haricinde SGK’nın sağlık uygulama tebliğinde belirttiği bazı hususlar var. Kronik hastalığı olanlar, hipertansiyon hastaları, şeker hastaları ve kanser hastaları bunlarında mevcut raporları sistemde kayıtlı ise bu hastalarımızda ücretsiz temin edebiliyor. Ama diğer gripten korunmak için grip aşısı yaptırmak isteyen hastalarımız da ücretli grip aşılarını temin edebilirler. Aşılarımız hala depolarımız da ve eczanelerimizde mevcut. 65 yaş üstü olup grip aşısı yaptırmamış hastalarımız varsa, kronik hastalığın olan hastalarımız varsa, bir yılda birden fazla kez gribe yakalanan hastalarımız varsa koruyucu olarak kesinlikle hastalarımıza öneriyoruz. Grip aşısı fiyatları 430 TL İLE 450 TL arasında fiyatları değişiyor üç aşının da. 2 tanesi hastalarımızın durumu uygun ise dediğim gibi ücretsiz yaptırılabiliyor.” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası