Özel

Eskil’de mor çilek mesaisi

Aksaray’da çöl bölgesi olarak da bilinen Eskil’de mor çilek üretimi dikkat çekiyor. 8 yıldır tıbbi aromatik bitkiler üreten kadın girişimci Havva İnanç, 8 yıl önce tohumunu Çin’den getirttiği mor çileği..

Eskil’de mor  çilek mesaisi
banner

Aksaray’da çöl bölgesi olarak da bilinen Eskil’de mor çilek üretimi dikkat çekiyor. 8 yıldır tıbbi aromatik bitkiler üreten kadın girişimci Havva İnanç, 8 yıl önce tohumunu Çin’den getirttiği mor çileği Eskil’de üretmeye başladı. Mor çileğe talebin arttığını belirten İnanç, “4 dönüm arazide yaklaşık 1, 5 ton mor çilek üretiyorum. Konya, Sivas, Tokat ve Çanakkale’den yoğun talep var” dedi.

‘BİR ÇİNLİNİN TAVSİYESİYLE EKTİM’

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu’na (KOMEK) katılıp, bitki yetiştirme eğitimi aldığını söyleyen İnanç; “Birçok ili gezip, seracılığın nasıl yapıldığını inceledim. Memleketim Eskil’e geldim ve boş duran 12 dekarlık arazimize sera kurup, tıbbi aromatik bitkiler yetiştirmeye başladım. 8 yıldır tıbbı aromatik bitkilerle uğraşıyorum. Seracılık ve aromatik bitki araştırmalarında tanıştığım bir Çinlinin tavsiyesiyle seramın yanındaki 4 dönüm alana mor çilek ektim. Şu an yılda 1,5 ton mor çilek üretiyorum. Talep her geçen yıl artıyor” dedi.

‘MOR ÇİLEK BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR’

Mor çileğin sağlığa da ciddi faydalar sağladığının bazı araştırmalarda belirtildiğini aktaran İnanç, “Kayseri Erciyes Üniversitesi Onkoloji Ana Bilim Dalı’ndan 2 hocamız da şeker hastalığının tedavisi için olumlu sonuçlar aldılar. Cilt ve sedef hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor. Reçel yapıp tüketebilir. Bu ürüne Konya, Sivas, Tokat, Çanakkale gibi illerden yoğun talep var. Bu yıl rekolte yüksek olunca bende kampanya yaptım ve kilosunu 35 liradan satıyorum. İlgi alakadan da oldukça memnunum” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (1)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası